Shefi i një firme të njohur të pasurive të patundshme është arrestuar për “nxitje në vrasje”i cili para gjykates ka refuzuar ekstradimin ne Kosovë (“Nun sitzt er in Kriens in Untersuchungshaft und wehrt sich gegen die Auslieferung in sein Heimatland Kosovo”) shkruan Luzernerzeitung, transmrotn agjecia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Ai eshte nje mesoburre, baba i pesë fëmijëve që jeton dhe verpon qe prej 27 vjetësh në Zvicër momentalisht është dërguar në burgun e Grosshof në Kriens, ndërsa u arrestua nga policia kantoniale e Nidwalden. Ai akuzohet për “nxitje në vrasje” dhe me origjinë është nga Kosova. Për shkak se ai nuk ka dashur të ekstradohet në Kosovë është arrestuar në fund të qershorit në villën e tij në Hergiswil dhe është dërguar në paraburgim.

Emri i kosovarit te arrestuar ehste i njohur mire per policine zvicerane, te cilit s eshte hera e pare qe i vehen prangat. Heren e pare ai është arrestuart para ca vitesh dhe eshte denuar me 13 muaj burg dhe 8000 franga gjobë. Një punëtor i rëndësishëm tij Walter Mösch, thekson se “nuk ka haber pse është arrestuar shefi im..” Gjatë kësaj kohe ai ka qenë në pushime.

“Bazuar në këtë dhe në bazë të kërkesës nga autoritetet e Kosovës, Zyra Federale e Drejtësisë në Zvicër të marrë një vendim”, thotë Ingrid Ryser. Kjo mund të kundërshtohet nga Gjykata Federale, andaj derisa të përfundojnë procedurat ai duhet të mbetet në paraburgim. Do theksuiar se Beran dhe Prishtina kane nenshkruar marreveshje qe teperosnat e arerstguar për varsje apo te inkriminuar nekrimine organizuar te vuiajne denimin ne Kosove e jo me ne Zvicer.

 

SHPËRNDAJE