Résultat de recherche d'images pour "La police vaudoise document"Lausanne , 1 dhjetor  -Tre burra u arrestuan për më shumë se gjashtëdhjetë kërkesave të dyshimta që përfshijnë pesëdhjetë njerëz dhe dhjetëra automjete.

Policia Vaud zbuluar një seri të mashtrimeve që përfshin dy trupa në rajonin e Nyon dhe Chablais Valais midis 2012 dhe 2016. Pesëdhjetë njerëz ishin të përfshirë në disa 800.000 franga. Tre burra janë në paraburgim. mesohet se te arrestuarit jane kosovare dhe nje italian, njofotôn agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Fjala eshte per nje milionë franga pa 200 mije

Skema ishte e mirë-honed. Një aksident, vullnetar apo jo, u deklarua në sigurim. Ajo besohet një ekspert me detyrën për të ardhur në një vlerësim për riparime. Pronari automjeti, i cili ishte një bashkëpunëtor, një organ i mandatuar për të vënë larg paratë e tij, pa e bërë riparime ose duke shpjegohet pjesërisht martën policia. Automjeti është shitur më pas dhe të regjistruara në emër të një pale të tretë.

Disa reklama

Menjëherë pas kësaj, një tjetër aksident me dëme të ngjashme u njoftua nga mbajtësi i ri i automjetit me një shoqëri tjetër sigurimi. E njëjta zymtë, nganjëherë për shumat e rreth 10.000 franga zvicerane, u paguhet kështu shumë herë nga siguruesit të ndryshme në të njëjtin trup.

Ndonjëherë një pretendim mund të shpallet në disa kompani që përfshijnë përgjegjesinë e sigurimit të një bashkëpunëtor. Në këtë rast, nuk kishte asnjë mënyrë për të ditur nëse automjeti tjetër i përfshirë është dëmtuar në fakt, thuhet në deklaratë.

Dyshimi i një siguruesi

Si u zbulua ena e trëndafilave? “Një sigurues ka dyshimet e tij në polici,” tha Alexander ATS Bisenz, oficer i komunikimit i policisë Vaud. Kjo e lejoi hetuesit për të backtrack dhe të bëjë një seri arrestimesh në fund të tetorit të kaluar.

Tre burra kosovare dhe italiane, të moshës 35, 39 dhe 59, janë në paraburgim. Por udhëzimi është ende në fillimet e tij. Në këtë fazë të hulumtimit, protagonistët e rastit janë të dyshuar si të përfshirë në më shumë se gjashtëdhjetë raste të dyshimta që përfshijnë dhjetëra automjete. Shuma totale e kërkesave raportuar të siguruesit do të jetë rreth 800,000 franga.

SHPËRNDAJE