pollcccBujanoc, 22 gusht  -MUP-i dhe Ushtria Serbe (US)   gjate nje aksioni  te fundit ka arritur te  zbuloj kontrabandimin e 21 migrantëve due arestuar dy persona, njoftoi Ministria e Mbrojtjes, transmeton agjenciaelajemeve “Presheva Jone”

US dhe të MPB-së forcave të përbashkëta, të angazhuar në sigurinë e kufirit shtetëror, në bashkëpunim me drejtoritë e policisë në Vranjë dhe Nish, në veprime të veçanta, kane arrestuar  dy persona nga Bujanoci të cilët u përpoqën për të kontrabanduar emigrantë të paligjshëm.

Në një C. G (49) me njeautomjet nga Bujanoci eshter përpjekur për të kontrabanduar ilegalisht dy shtetas pakistanezë dhe tre shtetas sirianë, kur ata u ndaluan nga oficerët e Drejtorisë së Policisë në Vranjë.Ai është ndaluar nga policia pas 48 orësh të paraburgimit për 30 ditë.

Forcat e përbashkëta ushtarake dhe policore, në bashkëpunim me zyrtarët e Administratës së Policisë së Nishit, kontrolli rutinë zbuloi një përpjekje për të kontrabanduar 16 emigrantët me origjinë nga Afganistani në një makinë me targa të Vranjës drejtuar nga F.S (36) nga Bujanoci. Poashutky i fundit ju eshte caktuar  48 orë paraburgim, në pritje të vendimit të mëtejshme të autoriteteve gjyqësore kompetente.

Që nga fillimi i angazhimit të forcave të përbashkëta, Ushtria dhe MUP serbe kanë zbuluar më shumë se 3.700 emigrantë të cilët u përpoqën në mënyrë të paligjshme për të kaluar kufirin shtetëror, thuhet në deklaratë.

SHPËRNDAJE