Preshevë, 20 shkurt -Nje kompania e Preshevës  ​​e përfshirë në nje afere eksport në Rusi (“Preševska firma umešana u mućke sa izvozom u Rusiju”) eshte ky lajmi i dites sot në mediat serbe, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Me konkretisht, anëtarët e Ministrisë se Puneve te Mbrendshme (anti-Korrupsion) ka arrestuar pesë persona të dyshuar se kanë importuar fruta nga Greqia (tri privredna društva iz Beograda, Aleksinca i Preševa organizovali uvoz breskvi i nektarina iz Grčke)  me  dokumente të rreme dhe pastaj, te paraqitur si produkte me origjinë serbe, të shitura në Federatën Ruse.

Për shkak të ekzistencës së baza për dyshim se kanë kryer veprat penale të shpërdorimit të detyrës së personit përgjegjës, pastrim parash dhe evazion fiskal u arrestuan përgjegjësit e tre kompanive në Aleksinac dhe Beograd.

Dyshohet se dy të arrestuar nga kompania “Coja Promet” gjatë vitit 2017 dhe 2018, më shumë se tre kompanitë nga Beogradi, Aleksinac dhe Preshevë importuan  pjeshka dhe mandarin, organizuar nga Greqia dhe për këtë fryt, nëpërmjet furnizuesve bujqësore, bënë dokumentacione false në blerjen e supozuar, për ta paraqitur atë si “prodhim vendor”.

Eshte interant pse mediat serbe kane insistuar ta involvojne në këte afere Preshevën (?!), duke eperdorui madje edhe ne tituj gazetash ?!.. kur sipa vet kesja gazete serbe Alo shfiet se ketij korrucioni dhe shperlarje parash i prijne njerez nga Beogradi dhe Aleksanci. A thua sikur Boegradi te ishte i banuar me shqiptare, a do t ja futnin ne tituj, duke permendur Beogradin, ka shkrar agjecnia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Sipas gazetes serbe Alo , dyshohet se ata ishin pjeshkë dhe nektarinat, përmes kompanisë “Coja Promet” qe eksportuan në Federatën Ruse, në kundërshtim me marrëveshjen për tregti të lirë në mes të dy vendeve dhe Rregullores mbi regjistrimin e eksportuesit e frutave dhe perimeve në Federatën Ruse.

Në këtë mënyrë, ai është i dyshuar, një ndërmarrje e biznesit “Coja promet” ka fituar fitim të paligjshëm material prej rreth 105 milionë.

Me dyshimin se kanë kryer veprën penale të pastrimit të parave, në se ajo ka ndihmuar në hartimin e dokumenteve të rreme në prokuroritë kompetente u arrestuan dhe 54 prodhuesit bujqësor në Beograd, Kragujevc, Smederevo, Smederevska Palanka, Topola …

Ankesa penale është ngritur kundër kompanisë “Coja Promet” nga Aleksinac, thuhet në një deklaratë të MPB-së.

SHPËRNDAJE