Oslo, 15 prill / AIK-Presheva Jonë

Dy serb nga Serbia janë dënuar në Oslo me nga 4 vjet burg për veprat penale të plaqkitjeve të villave të kryera nga 7.dhjetori i vitit të kaluar deri më 5.janar të këti viti. Këta kishin qënduar në Norvegji vetëm dy muaj para se të fillonin veprimtarinë kriminele. Plaqkitja ishte bërë në Oslo dhe rrethinë në 21 villa te ndryshme Sipas policisë plaqkitja e villave kishte marr fund pas arrestimit të serbëve.

Plaqkitja ishte bërë në Oslo dhe rrethinë në 21 villa te ndryshme. Sipas policisë plaqkitja e villave kishte marr fund pas arrestimit të serbëve. Ju kujtojmë se muaj më parë arrestimi i këtyre plaqkitësve kishte bë jehonë në mjetet e informimit ,keta quheshin mafia serbe “PingPanther”dhe u quajtën si ish ushtar në luftërat ballkanike

Videot e TV  ne vazhdim tregojnë disa nga mallrat e plaqkitura që kishinn vler mbi 1.5 milion kr norvegjeze,por edhe lidhjen e këtyre veprave me politiken e Norvegjisë për azilkërkuesit serb në Norvegji.Flet edhe kryeministri norvegjes Jens Stoltenberg

 

SHPËRNDAJE