Preshevë, 22 korrik  -Policia maqedonase gjeti një sasi të madhe të armëve të këmbësorisë në afërsi të kufirit me Kosovën, njofotn Ministria e Brendshme (MPB) të Maqedonisë, trasnmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Mesohet se ky arsenal i madh armersh eshte gjetur pranë fshatit Bllacë, në afërsi të rrugës rajonale në drejtim të Kosovës.

Aty u gajten bomba, municion, dy granatë-hedhës M75, një mitraloz perodhim kinez, pushko-mitraloz rus 7.62 mm, mitraloz AK 7.62 milimetra siu deh arme tjera snapier te pazeshme

Po ashut polcia aty ka gjetur edhe shtatë granata dore, pesë bomba tjera dore, të lehta tre klip bosh për pushkë automatike dhe tre thasë fisheke me një total prej 2,141 plumba.

Policia ka nisur një hetim rreth armëve te  gjetura te cilat do t’i dorëzoj gjykates se veçantë penale për ekspertizë nga MPB e Maqedonisë.

SHPËRNDAJE