Prishtinë, 15 prill  -Sot në fshatin Llabjan të komunës së Novobërdës ka ndodhur nje incident vandal ku nje serbe ka sulmuar duke thyer dritaret deh demoluar xhaminë e fshatit dhe shkollën, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve policore.

Zëdhënësi rajonal i Policisë së Kosovës Ismet Hasani tha se xhamia dëmtuar në Llabjane ishte shkaku i arersitmit serb me te cilin po merret prokurorit. Identiteti i vandalistit serb nuk është dhënë i cili është i dyshuar për kryerjen e këtyre krimeve. Ai fillimisht ka marrur  paraburgim për 48 orë. Sipas autoritve  kosovare emri i serbit esjte njohur per policine si vagabond i cioli edhe em pare ka bere sulmeve te tilla vandale. 

SHPËRNDAJE