policeeParis, 3 korrik  -Një bande gangsteresh kasafortave jane zbuluar nga policia franceze në jug të Francës, pas një hetimi të jashtëzakonshëm, me një dimension evropian, theksoi prokurori i Nimes, ku 6 prej tyre jane arrestuar. Sipas nenkoleonelit Devigny nga policia franceze të brugosurit jane  moshës 30 deri 50 vjet ish.pjestarë të UÇK-së”, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te ministrise se rajonit të Nimes.

Marie-Laure Beccuau, prokurori i Republikës së Nimes, tha nder tjera se një familje prej nëntë hajansh prfesional i takojne nje bande te vajehdjeve të kasafortave në jug të Francës. Kjo duket se eshte pasoje e viteve te fundit kur qeveria e Kosoves po abuzon dhe shantazhon me vetaranet e  luftes here me lista e here me pagesa, ku shume ish-pjesetare te UCK-së të zhgenjyer kane migruar muajve te fundit drejt vendeve te BE-së duke futur veten ne gërshërë, madje edhe duke vjedhur në perendim?!

 

Prokurori: 6  shqiptare të akuzuar dhe të burgosur

frggg“Arrestimet e  fundjavës në Nimes -A9 vjen si rezultat i një hetimi prej disa muajsh, kur gjashtë prej këtyre perosnave kryeisht te rinj nga Kosova janë arrestuar dhe futur ne burg, të akuzuar për tentativë vjedhje dhe konspiracion..” tha prkuroja fracneze Laure Beccuau.

 

Prokurja: Hetim me deminsion evropian ndaj 6 te arrestuarve kosovare 

Marie-Laure Beccuau vlerësoi punën e policisë, duke folur per aksinonin policor dhe hertimet ka pohura ne vazhdim se ndaj kësaj bande eshte zhvilluar “nje hetim shumë i  jashtëzakonshëm, me një dimension evropian realizuar në bashkëpunim me luftën kundër kriminalitetit Qendror (OCLDI)…

” Nënkoloneli François Devigny, komandanti i seksionit të kërkimit Nimes përshkruar një ekip të familjes “shumë të strukturuar” në “procedurë kuazi-ushtarake.” Disa prej njerëzve, të moshës 30 deri 50 vjet, “mund të kenë luftuar në radhët e UÇK-së” ka pohuar nekoloneli francez, transmeton “Presheva Jonë”

Vetëm një ADN është gjetur dhe identifikuar veçanërisht nëpërmjet bashkëpunimit me Kroacinë. Nga do aksion i vjedhjeve  tejkalon 9,000 euro, shume kjo e cila me vone nga hetuesit u zbulua se kjo shume kishte arriur ne mbi qindra mijë euro. Aktet e tjera të kryera në Francë apo në vende të tjera evropiane mund të jetë te afërt te kesaj bande të 10 personave, aktualisht të burgosur në Austri për një vjedhje të kryer në një vend të tretë.frrr

SHPËRNDAJE