luii“Mund të ndodhë  që  nesër Beogradi zyrtar ta njohë pavarësinë e Kosovës, që më pas do të kërkohet edhe  për Vojvodinen Republikë.., atëherë të drejtën shqiptarëve nga Bujanoci dhe Presheva të shpallë aneksimin territorial “Shtetin e Kosovës”… kjo nu ndalet, nuk ka fund..”ka shkruar analisti i njohur serb Ratko Dmitrović nje opioin ne “V.Novosti” të titullur “Pse nuk na duan askush ?” (“Zašto nas niko ne voli?”) duke shkruar per Serbine mes Brukselit dhe realitve te reja ne Serbi., transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Arsyet për këtë lloj pune ne jemi duke kërkuar për në përcaktimin e interesave të fuqive të mëdha, ligji është mjaft i fortë, përfitimet për të bindurit dhe të dënimeve për padisiplinuar.. Kjo është, dëshira e madhe për të hyrë në Bashkimin Evropian përdorur për të na shantazh, poshtëruar edhe.

Refuzimi i kësaj jave në Bruksel me Serbinë në fund të kapitujve të hapur 23 dhe 24 evrofanatici në Beograd, Serbia të shpjegojë marrëdhëniet me Moskën. Si, çdo gjë do të kishte qenë ndryshe nëse Beogradi zyrtar të vendosur sanksione ndaj Rusisë. Një garanci se kur dhe si për të garantuar se do të ishte ndryshe? Kur ajo ishte e ndryshme? A duhet të kemi humbur një mik të madh?

Kur në Bruksel (Londër, Uashington, Berlin, Paris, …) arriti në Beograd ofron diçka për diçka? Kur Serbia mori të paktën një dëmshpërblim minimale për atë që ai ju dha? Ne kemi dorëzuar, së bashku me të gjithë të tjerët, dhe të dy presidentët e tyre sallë e mbrojtur – për herë të parë në historinë e Europës dhe të botës – dhe nga ana tjetër për të marrë një kushtëzimi të re. Disa nga kreu Millosheviqit marrë pesë milionë dollarë, por ajo është, unë mendoj, nuk llogaritet.

Vuçiç shkoi në Srebrenicë për të bërë homazhe për hijet e boshnjakëve të vdekur dhe të vrarë, dhe bar në vend të një gjest konkret i respektit (për të mos thënë mirënjohjen) për këtë akt, ai u rrah. Ne kërkuam falje në Kroaci dhe Bosnje, por asgjë. Ne falim Kroacisë 35.000 apartamente serbe te r embyera. Në kthim, zgjerimi i është dhënë një listë të fshehtë për arrestimin e serbëve të Kroacisë nga kroatet.

Për nënshkrimin e Marrëveshjes së Brukselit Serbia u shpërblye me kërkesa shtesë, së bashku me faktin se shqiptarët e kësaj marrëveshje janë kryer farsë. Në kuptimin që ato të mos bien nga aplikimi. Janë dënuar nga ana e Serbisë  nuk e kane pranuar hapjen e kapitujve 23 dhe 24.

Dhe kush janë ata, që nga fillimi i tekstit? E gjithë dilema tona këtë javë janë shpjeguar në shëmbëlltyra. Një thotë: Nga ana e armikut të vjetë, kurrë me miq të rinj.

SHPËRNDAJE