Kriminelët serbë të posaarrestuar në Brazil ngarkohen për trafik droge prej 620 kg kokainë, tek të cilët janë kapur shuma prej 846.000 eurosh. Disa ishin kapur përgjatë kufirit të largët të Brazilit Amazon pranë Peru, Bolivi, Paraguaj dhe Argjentinë, dhe të tjerët në shpërndarës të transportit ndërkombëtar të tilla si Sao Paulo.

 Sao Paulo,6 maj / AIK-Presheva Jonë

Policia braziliane sot gjatë një aksioni ka korrur sjukses me kapjen e një grupi kimineklësh serbe, kanë njoftuar sot mediat barzilane, raporton agjencia informative “Presheva Jonë” Sipas burimev të ngjajshme, duke ju referuar burimeve të piolicisë braziliane, në mesin e të arrestuarve gjendet edhe kreu i mafias serbe me emrin Dejan Stojasnovic (i njohur si Keka)  i akuzaur nga autoritet braziliane dhe ndërkombëtare për trafik droge, vjedhje dhe kontabandë të armëve nga Serbia në dejtim të vendeve të Bashkimit Evropia <të arrestuarit janë 30 serbë, ne mesin e tyre edhe bosët kyresore të rkiminalitetit në Evropë si Alen Memović, Aleksandar Sekulić dhe Milan Karanović qe ka arritur deri tash policia t’i identifikoj.  Policia tha se tetë Brazilian prej të arrestuarve ishin shtetas serbë dhe se qeveria serbe ka kërkuar ekstradimin e tyre në Serbi. Nesic ishte dënuar për trafikim droge në Serbi dhe u larguan para se ai mund të vuajë dënimin e tij tetë-vjeçare, Maloviç ka thënë. Stojanoviq, i njohur gjithashtu si Keka, është kërkuar për grabitje.

Kriminelët serbë të posaarrestuar në Brazil ngarkohen për trafik droge prej 620 kg kokainë, tek të cilët janë kapur shuma prej 846.000 eurosh. Disa ishin kapur përgjatë kufirit të largët të Brazilit Amazon pranë Peru, Bolivi, Paraguaj dhe Argjentinë, dhe të tjerët në shpërndarës të transportit ndërkombëtar të tilla si Sao Paulo.

 Brazil arrests Serbs in drug gang crackdown

Police in Brazil would not identify the suspects, but Serbia’s Justice Minister Snezana Malovic said they include Goran Nesic and Dejan Stojanovic, who are on that country’s most-wanted list. He added Serbia will seek their extradition.Nesic was convicted of drug trafficking in Serbia and fled before he could serve his eight-year sentence, Malovic said. Stojanovic, also known as Keka, is wanted for robbery.

Serbian officials said that they worked with the Brazilians and the U.S. Drug Enforcement Administration on the case. The DEA office in Washington did not immediately respond to a request for comment. The crackdown concluded a two-year operation that resulted in 35 arrests, the seizure of 1,370 pounds (620 kilograms) of cocaine and the equivalent of $1.2 million. Walter Maierovitch, Brazil’s former drug czar, said that Serbian gangs have been operating in Brazil for at least a decade, as are other international criminal organizations.

 

SHPËRNDAJE