Preshevë, 29 maj  -Të shtëna u qëlluan të martën në mëngjes në Liège, Belgjikë. Dy policë u vranë, si dhe vrasesi, i cili u neutralizua. Një kalimtar është gjithashtu midis viktimave, nofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve te polcise belege dhe mediave vendore.

“La police a déclaré à la BBC que l’agresseur avait été “neutralisé” et que la situation était maintenant sous contrôle” kjo eshte deklarata e policise belge ku shifet se nuk permendet fjala “Allahu Akbar”

(“On ne sait rien pour l’instant”, a nuancé la porte-parole Catherine Collignon à propos des motivations de l’assaillant, sans notamment pouvoir confirmer ces informations de presse selon lesquelles il aurait crié “Allah Akbar“. ) kane shkruar mediat serioze ne Belgjike duke mos spekuluar me emrin e Allahut, transemton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”. Ne vallen e kesaj propagande, spkulimeve u radhiten, apo me mire te themi u mgulen edhe ato pak portate kosovare tashme te njohur si anti-islame.

Shumica e mediave belge, atyre serioze dhe profesionale nuk eshte shkruar se gjoja vresësi paska bertitur “Allahu Akbar”, por disa media kane spekulaur, duke menduar se kjo fjale e madhe paqersore i shitet tash per Ramazan. Ky manupulim me opinonin per cudi shifet ne ato mediat antislame apo islamofobe tashme te njohura ne opinion, qe jan e pak ne Belgjike, sepse policia belge e as zyrtarisht nuk eshte dalur askund se varsesi paska brohoritur “Allahu Akbar”?! Bile sipas policise berlge : Ne nuk e kemi thenë se vrasësi ka bertitur “Allahu Akber”, pyetni mediat..”

Do perkujtuar se ky seshte hera e pare qe disa portale manipulojne me fjalen e madhe “Allahu Akbar”, dihet me prapavije te caktuar, sidomos ne raste krimesh apo terrorizmi edhe pse policia si ajo gjermane, franceze, austriake, italiane..evropiane shpesh kane demantuar, sikur sot polica belege.   

SHPËRNDAJE