Pas më shumë se 18 vjet plackitje në një banke në Mynih, një shtetas serb u arrestua sot në provincën e Austrisë Tirol. Pas krimit,  43-vjeçaro kishte  ikur në Serbi. Ai është arrestuar në Serbi, me kërkesën e Austris, ku policia kishte lësuar një urdhër arrest  në vendet e BE-së. Por, i dyshuari doli nga burgu, dhe duke  falsifikuar emrin në Serbi ai  erdhi me amër të ri në Austri, ku eddhe u arrestua sot nga polcia austreiake,  njofton agjencia informative “Presheva Jonë” duke u referuar mediave austriake.

 

 

Mynih, 13 shtator

 

 

Në vitin 1994. Ai kishte grabitur një bankë në Mynih, dhe në një mënyrë shumë brutale, ka pohuar  policia austriake.. Plaçkitësi serb para 18 vjetësh, kishte arritur të vjedh nga banka rreth 1.4 milionë marka gjermane. Siç njoftoi plicia e  Vienës, i dyshuari në Serbi që nga viti 2001 deri në këtë vit, ishte në burg për vrasje.

 

Ai është arrestuar në Serbi, me kerkësën e Austrisë, ku policia kishte lësuar një urdhër arrest  në vendet e BE-së. Por, i dyshuari doli nga burgu, ai kishte falsifikuar emrin në Serbi dhe erdhi me amër të ri në Austri, ku edhe u arrestua sot nga polcia austriake.

Në bashkëpunim me policinë austriake, autoritetet gjermane ishin në gjendje të arrestojë personin për të cilin është pretenduar se ai ishte i rrezikshme, dhe ata për ta izoluar kanë përdorur ndaj rastin, njësinë e  veçantë- Cobra.
“Gjatë arrestimit, i dyshuari nuk rezistojnë,” tha zëdhënësi i policisë Mario Hejl, duke shtuar se ai ishte vendosur në paraburgim në Insbruk, dhe ditën tjetër do të transferohen në Vjenë, para se të dorëzohen tek autoritetet Mynih, njoftojne  mediat austriake.

SHPËRNDAJE