Image: Federal Drug Bust

Disa shtetas serb janë arrestuar sot me 500 kg drogë në aksionin e fundit të policisë amerikane pranë Los Angeles, njftojne agjencia e lajmeve “Presherva Jonë”, duke ju referuar burimeve te prokurise Federale te Steti Departmentit.

Mesohet se shumica e kontrabandistëve ishin serbe, tek te cilet gjetën kokainë dhe heroinje dhe nje sasi te madhe te parave. Me konkrtisht burimet e gajcnise se lajemeve “Presheva Jonë” mesojne se ne kte aksion te policise amerikane u kapën mbi 450 kilogramë kokainë, 10 kilogramë heroinë, 50 kilogramë metafetaminë dhe ekstazë si dhe mbi  800,000 dollarë.

Prokurorët federale thanë të enjten se 30 persona janë akuzuar në lidhje me një komplot për të dërguar qindra paund droge nga Meksika përmes Kalifornisë Jugore dhe në Kanada.

Të paktën 13 nga të dyshuarit janë arrestuar tashmë me akuza të lidhura me lëndë narkotike në skemë, për të cilën Zyra e Avokatëve të Sh.B.A-së për Qarkun Qendror të Kalifornisë tha se të përfshirë organizatat ndërkombëtare të trafikut të drogës lëviznin sasi të mëdha të kokainës, metamfetamine dhe heroinë.

Skema përfshinte gjithashtu anëtarët e grupeve të krimit të organizuar kryersisht serbe, te shoqeruar nga kanadez, meksikan, kinez dhe sudanez, thanë prokurorët.

Ata dyshohet se kanë përdorur “pajisje të modifikuar celulare me klasifikimin e klasës ushtarake nga fundi në fund” për të biseduar me njëri-tjetrin për blerjet dhe transportin e drogës, tha zyra e avokatit amerikan.

Prokurorët thanë se nëse dënohet si autore te krimit dhe kontabandes, të akuzuarit mund të përballen me burgim të përjetshëm me minimumin e detyrueshëm 10 vjet, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Hetimi i gjerë përfshin shumë agjenci federale dhe vendore të zbatimit të ligjit në Sh.B.A dhe Kanada, përfshirë FBI dhe Administrata e Përmbarimit të Drogave dhe Policia e montuar Royal Canadian dhe Departamenti i Drejtësisë Kanada, thanë zyrtarët

SHPËRNDAJE