Milaim Zeka, publicisti dhe ish-deputeti i parlamentit të Kosovë, ka disa ditë që është në “luftë” te hapur me editorin e portalit “Bota sot” z. Xhevdet Mazrekaj me te cilin kane shkembyer akuza te renda, ne lidhje me te kaluarat e dyshimta rrespektive e te ndersjella.

Ja cfare ka shkruar Zeka sot në facebook:

Çfare porosie kishte marre Gjevdet Mazreku nga UDB-ja kunder Ibrahim Rugoves?!

Ne publikim e dosjes te UDB/es per Gjevdet Mazrekun, e keni pa qe ai, mixha, baba dhe Vafsija, kane punuar ne strukturat e UDB-es. deri nje kohe nen komanden e Sherif Bales dhe Mehmet Kurhaskut.

Pasiqe UDB-ja e kishte derguar ne Zvicer Gjevdet Mazrekun, duke qene punetor i rregullt i SPB, ai gradohet, dhe kalon nen urdherat e shefit te UDB-es me emrin Gaiq, si dhe te udbashit te njohur, Lorenc Gjocaj. Gjevdet Mazreku kishte dhene disa prova te njeriut te besuar te UDB-es, duke qene ne grupin e vezhgimit te atyre udbasheve qe percillnin çdo levizje te Kadri Zekes, i cili u vra sebashku me vellezerit Gervalla.

Aresyeja qe UDB-ja ne krye me Gashiqin dhe Lorenc Gjocin kishte vendosur ta dergonin Gjevdetin ne Zvicer, ne vitin 1987, ishte sepse ai atje e kishte motren, Shkendijen, te martuar me milionerin Hajdin Sejdijaj, nga Grabanica e Klines.

Ne dosjen e UDB-es, thuhet se Gjevdet Mazreku urdherohet te hap nje agjenci udhetimi, ku bashkepunon me “Adrian” e Sllovenise, pjese e ish-Jugosllavise, po bashkepunon ngushte edhe me Begjet Sallahun, i cili kishte poashtu agjenci udhetimi.

Gjevdet Mazreku e kishte vetem si kamuflazhe kete pune, sepse puna e tije paresore, gjithmone sipas dosjes te UDB-es, ishte te percillte aktivistet e LPK-se, si Xhafer Shatrin, Hasan Malen, Xhavit Halitin, vellezerit Mustafe e Emrush Xhemajlin, Hasan Malen, por me vone edhe Hashim Thaçin, Kadri Veselin, Fatmir Limen, Ramush Haradinajn, si dhe aktivistet e LDK .

Gjevdet Mazreku, perpos vezhgimit te ketyre aktivisteve, ai do te dergonte te Gaiqi dhe Lorenci nje kopje te udhetareve, dhe aty do te nenvizonte me vize te kuqe çdo njeri te dyshimt per UDB-en qe udhetonte Zvicer-Kosove.

Duke u rritur aktiviteti i veprimtareve te çeshtjes kombetare brenda dhe jashte Kosoves, ne baze te informacioneve qe kishte grumbulluar UDB-ja, Gjevdet Mazreku urdherohet te kaloi ne Tirane, pasiqe ky qytet ishte shenderruar ne qender te veprimtarise armiqesore kunder Jugosllavise!

UDB-ja kishte arritur ta kamuflonte edhe nje vrasje brenda familjes te Gjevdet Mazrekut, e cila ne opinion te ngushte doli si vetvrasje.

Gjevdet Mazreku kishte marre urdher nga Gashiqi dhe udbashi Lorenc Gjoci qe ne Tirane te vezhgonte çdo vizite te Presidentit Rugova, te vezhgonte grupin e Sali Çekut dhe te Adem Jasharit, si dhe zyren e Kosoves ne Tirane.

Pasiqe zbulohet nga sherbimet shqipetare, Gjevdet Mazreku, me nje passporte te leshuar ne Tirane, largohet per ne vendet e Lindjes se Mesme, ku me vone kthehet prap ne Zvicer.

Gazeten “Bota Sot” e ka hapur Agim Mala, me parate e Hajdin Sejdise dhe Begjet Sallahut…!!!

Gjevdet Mazreku kurr as nuk ka marre kend ne pune, as nuk ka larguar kend nga puna. Ato kane qene pune ekskluzive te Agim Males, te cilit ja ka pru deken para kohe.

Pasiqe Gjevdet Mazreku po thote qe me kane “larguar” nga puna ne vitin 1995, “pasiqe kemi kuptuar se ai po punonte per Jugollavi”, pse nuk po e publikon kontraten e pranimit dhe largimit nga puna.

Une kam qene korespodent i “Zerit” javor, po kurr nuk kam punuar, dhe kurr nuk kam qene i punesuar ne “Bota Sot”! Kryeredaktor dhe shef i imi si korespodent ka qene vetem Blerim Shala. Blerimi eshte i gjalle, dhe momentalisht keshilltar i Presidentit Thaçi.

Ka akoma…

SHPËRNDAJE