Jane po ato media te njejta të cilat para ca muajsh para 27 prillit te ketij viti,  ja kihsin “nxjerru bileten njëkahshe Colmare via Beograd” liderit Ramush Haradinaj, te cilat tash sot serish po spekulojne se kryeministri shqiptar i Kosovës “do te arrestohet rruges per Bruksel”?!. Por sipas agjencisesë  se lajmeve “Presheva jonë” a afteert em hgen dhe policidn dhe dretsrteisne ndekromb ëatre kjo nuk do te ndodhe. Po, Ramush Haradinaj do te arrestohet, nëse ai do te udhetonte ne vendet sllave, por asesi ne vendet e civilizuara te BE apo në SHBA

 

Brukseli as Belgjika nuk eshte serbi e as Rusi, por Evropë. Atëhere pse te arrestohet kryeministri shqiptar i Kosovës Ramush Haradinaj?! Nese Thaci nuk arrestohet neper Evrope pse Haradinaj te arrestohet, kur ka kaluar tri here permes duarve të drejtesisë nderkombëtare ?!  

Se eshe kështu jo vetem se lufta e tij e drejte per liri dhe demokraci, clirmin e vendit te tij deri nga nje diktature e egër e denuar nga bota deri ne pamvaresi ashtu siq e legjetimoi edhe Gjykata Nderkombëtare e Drejsise (GJND) e Hagës si nje shtet legale te Kosoves porse pastertia e Ramush Haradinaj  u deshmua tre fishe duke u dhene verdikti ne Hage dy here dhe se fujdit ne Colmare te Frances. Lirimi i fundit i Ramush Hradnajt nga drejtesia fracneze jo vetëm s ehudhui pshte spekilime te mediave serbo-ruse e aty ketu ndonje albanofone, por se deshtii i Serbisë me këte rast deshoit dhe deshmoi se Begradt me nuk i shkon fjala jo vetem tek vendet e BE-së deh dnerkombëatre, por edhe  tek ato “hisorikisht” aleate sikur qe ishte dikur Franca “mike ” er Serbisë. Kur nuk te beson “miku” atgher ecka prtiet nga ai shtet..

“Procesi gjyqësor ndaj tij në Francë sapo ka përfunduar. Haradinaj ishte arrestuar që nga 4 janari i këtij viti.. Ai mbahej peng  nga qarqet franko-serbe dhe qarqet e Prishtines. Por me deshitmin e demarkacionit deshtoi edhe procesi arbitrar ne Colmar..” kishte  raporton  agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” drejtpërsedrejti nga Colmar.

Do perkujtuar se  Haradinaj u ndalua nga autoritetet e Francës më 4 janar në bazë të një fletarrestim të Intedrpol-it siq shkruanin mediat serbe, por nje gje te tille Interpoli e kishtze mohuar për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” te cilet na kishin keshiulluar t’in drejothemi Beogrdait per rastin e arrestimit te z.Haradinajt.

Autoritet e Hagës (ICTY) kanë sugjeruar Francën dhe Serbinë si anëtare të OKB-së që të respektojnë vendimet e kësaj gjykate të Kombeve të Bashkuara nga dyert e së cilës ish-kryeministri  i Kosovës, Ramush  Haradinaj ka dalë i pastër si loti.

Po bëhet gati një muaj që kur kreu i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj po mbahet i izoluar në Francë si pasojë e një fletarresti të bërë nga Serbia. Deri tash pos disa deklaratave “n’hava” me  këtë rast nuk është marrë apo protestuar nga askush seriozisht nga shteti i te cilit i takon Haradinaj, përveç partisë së tij, OVL dhe popullatës shqiptare brenda dhe jashtë Kosovës. Themi kështu sepse autoritet franceze kanë deklaruar se deri tash nuk kanë marrë ndonjë kërkesë zyrtare nga Prishtina për lirimin e tij.

“Haradinaj më parë në Hagë se në Serbi. Serbia pret prej autoriteteve franceze që Ramush Haradinaj të ekstradohet në Serbi..” kishte thënë prokurori i gjykatës serbe për krime lufte, Milan Petrovic deri sa Haraduinaj ishtei izoluar ne France.

Mediat serbe kanë shkruar se “Ramush Haradinaj  ky dy zgjidhje, Beogradin ose Hagën”. Sa i përket kësaj të fundit agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” kishte siguruar nga dy gjykatat ndërkombëtare (ICTY dhe specialja për Kosovën) se Ramush Haradinaj nuk ka të bëjë asgjë me to dhe ashtu doli.

“Tribunali ynë në Hagë për ish-Jugosllavinë e ka kryer me ish-kryeministrin kosovar Ramush Haradinaj dhe nuk dimë  se  çfarë fshihet, çfarë lojë është duke u bërë me të. Për  më  shumë  mund  t’i pyetni zyrtarët e Parisit, Beogradit apo Prishtinës mund të dijne ndoshta më shume. Sa i përketë  neve,  ai është  i lirë. Për këtë ai ka dëshmuar dy herë në Hagë. z. Haradinaj nuk e ka vendin as në France as në Serbi, por në  Kosovë..” ka thënë për Lillyana Pitesha , zëdhëndëse  se ICTY-ne në Hagë.

Ngjashëm ka thënë  edhe Avis Benesh nga Gjykata speciale për Kosovën. “Specialja nuk ka lidhje me arrestimin apo izolimin e  Ramush Haradinajt në Francë, ndryshe ai do te arrestohej në Kosove dhe jo atje. Prandaj kjo afere s’ka asgjë të bëjë me tribuanlin tonë për krime ne Kosovë”, ka pohuar Benesh zëdhënëse e Gjykatës speciales në Hagë.

Derisa zyrtarët e Interpolit, në Lion kanë  pohuar se nuk kanë e kërkuar arrestimin e Haradinajt apo nëse dy gjykatat ndërkombëtare në Hagë e mohojnë një gjë të tillë, apo pas lirmit te tete me ardhe, ne Colmar te Haradinaj, tahs shtoehet pyetja a thua pse kytremnisrit kosvar mund te kete telshe gjate udhëtimit jashte Kosoves, sidomos ne vendet e BE-së, te radhe sper ne Bruksel. Belgjika nuk eshte Serbi as Rusi por Evropë dhe Evropën sot e kemi këmbekryq në Kosovë dhe kur t’i tekt asaj do ta mund ta arrestoje Haradinaj.

Prandja, shkrimet e fundit ne disa media për “arrestimin e Haradinaht per ne Bruksel” duket me shume ju sherbjene partaleve dhe gazetave per te rritur lexueshmerine e tyre. Por spekulimet e shpeshta ne opinion te shumten e rasteve dalin bumerang ndaj ketyre vet mediave te cilet do te humbi besueshmerine tek lexueist  e tyre, siq kane humbur pas rastit Colmares me z.Haradinaj, ka shkruar ne fund agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duie shtuar se ne fund te fundit, nese Thaci nuk arrestohet neper Evrope pse Haradinaj te arrestohet, kur ka kaluar tri here permes duarve të drejtesisë nderkombëtare ?!  

 

 

 

 

SHPËRNDAJE