Résultat de recherche d'images pour "Ivana Miloševića"Medvejgë, 10 nentor  – Dita nderkombëatree  Shjkenmces eshte shënuar në Medvegjë me disa leksikone nga je  radiolog profesional mjekësore i cili foli për demet dhe pasoja e rrezatimet e padukshem natyrore dhe artificiale dhe masat parandaluese kundër efekteve të dëmshme të rrezatimit për të gjitha qeniet e gjalla

“Njerëzit kanë abuzuar shumë nga arritjet, kështu që tani një njeri është në rrezik të madh…” ka thëne sot studiues dhe avokat i mjekësisë alternative Miloshevic ne Medvegjë, trasnmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Falë përparimit në botën e shkencës, njeriu pa shumë përfitime, por gjithashtu dëmton shëndetin e njerëzve, duke theksuar faktin

“Nuk është rrezatimi nga natyra që vijnë tek ne nga dielli, nga thellësitë e tokës, por edhe ato të rrezatimit që është një njeri I shpikur, të tilla si ngrohjes dhe energjisë së dritës. Edhe pse publiku i gjerë vetëdijshëm se X-rrezet zbuluar nga X-ray, dhe se emrin e saj nga X-ray trarëve, shpikja është në fakt shkencëtarët tanë më të famshme, Nikola Tesla, e cila është lavdia u largua për të tjerët, por në punën e tij u përqëndrua në arritjet më të larta shkencore..” shpjegoi eshte Millosheviq.

Rrezatimi është përdorur në mjekësi në një shumëllojshmëri të tumoreve, tha ai, një efekt i dëmshëm njegpvo u vu re kur ata papritmas filluan të vdesin mjekët të cilët punonin për X-rrezeve.

Një burrë e ka keqpërdorur këtë rrezatim sepse ai ka krijuar një bombë bërthamore. Për shkak të faktorit njerëzor, kishte një aksident bërthamor të Çernobilit kur një reaktor shpërtheu dhe bëri katastrofën më të madhe bërthamore ekologjike.

Millosheviq ka folur për radioaktivitetit dhe pajisje në shtëpi, telefonat mobil, furrat me mikrovalë, ajo është këshilluar se oborri i tyre, pasuruar me gjelbërim, një hapësirë ​​në shtëpi pasuruar bimëve që kanë rrumbullakuar fletët e plota.

Është interesante se pas katastrofës së Çernobilit, bokvica ishte bima e vetme që mbijetoi

Kryetari i bashkisë së Medvegjës, Nebojsha Arsic, falënderoi auditorin për përgjigjen dhe interesin e të rinjve për të mësuar rreth temës së ligjëratës së sotme.

“Përveç Ditës Botërore të Shkencës, të cilën Republika e Serbisë feston si anëtar i UNESKO-s në vitin 2011, vendimi i qeverisë gjithashtu krijoi një ditë kombëtare të shkencës, 10 korrik, ditëlindjen e Nikola Tesllës. I kam mirënjohjen vetjake radiologut Ivan Milosevic për një entuziazëm të madh dhe promovimin e një jete të shëndetshme, si dhe për një vizitë të rregullt në komunën tonë me rastin e ngjarjeve të rëndësishme nga domenin e tij. Është dëshira jonë të vazhdojmë me arritjet shkencore dhe të ndjekim zhvillimet në këtë fushë. Ne kemi fëmijë inteligjentë që janë të uritur për njohuri, të cilat ne duhet të përqendrohemi vetëm në institucionet e duhura arsimore dhe që, shpresoj, një ditë do të jetë një sukses i madh. Tema e sotme është shumë interesante sepse rrezatimi është gjithandej rreth nesh dhe ne të gjithë jemi të ekspozuar ndaj rrezeve të dëmshme “, tha Presidenti Nebojsha Arsiq.

SHPËRNDAJE