Jemes Berisha, piloti i pavarësisë së Kosovës (“flying for Kosovo”) flet ekskluzivisht për agjencinë “Presheva Jonë”

“Urime, urime dhe me fat Vitin e Ri Presheva jonë, motra dhe vëllezër nga Kosova Lindore..Unë jam James Berisha nga fshati Brestovc, komuna e Rahovecit sinonim i rrushit të Kosovës. Pas pushimit të festave të fundi vitit unë momentalisht jam në mison me aeroplanin tim në kërkim të miqve në planetin tronë, për njohjen e shtetit të Kosovës… nesër dketë mison të lobimit do ë vazhdoj pse jo edhe për ribashkimin e Kosovëas Lndore me Kosovën qendrore.. siq shprehet për agjencinë tonë “Presheva Jonë” piloti i pamvarësisë së Kosovës kapien James Berisha

Bisedoi Kushtrim MALIQI

Prishtinë, 5 janar / AIK-Presheva Jonë

Presheva Jonë: Cili është profesioni, misioni  juaj saktësish z.Bersiha. Ku jetoni dhe veproni sot?

PILOTI BERISHA: Jam me profesion pilot i linjave ajrore. Jam gjithashtu jam edhe instruktor fluturimi.  Deri para ca kohëve kam qenë banor i Amerikës. Por tash kur po bëhen dy vite nga fillimin i misionit tim për lobimin për Kosovën ose “flying for Kosovo” jam nëpër tërë botën dhe nuk kam një vend të caktuar .

Presheva Jonë: : Si ju lindi ideja të merreni me këtë mision kombëtar për të lobuar pro njohjes se shtetit tonë ?

PILOTI BERISHA: Një gjë që mua më kapenguar përgjatë tërë jetës sime është ajo se çfar pasqyre na kanë krijuar dhe me të cilën na ka prezantuar neve nëpër botë, por ajo më e rëndësishmja ka qenë vetë vuajtja jonë, gjaku i cili është derdhur, dhe fakti se ne ende nuk gëzojmë një liri të plotë. Këto më kanë shtyrë që unë të vendos të marr përsipër një mision të tillë.

Presheva Jonë: Cilat janë rezultatet e punës tuaj, sa keni korrë sukses në njohje të reja ?

PILOTI BERISHA: Unë nuk dua të fitoj pikë politik nëse arrihet ndonjë njohje falë meje, unë këtë gjë të cilën e bëj ja kam borxh këtij vendi që të udhëtoj dhe të krijoj sadopak një pasqyrë pozitive për këtë popull nëpër botë. Kush fiton kredi për njohjet mua nuk më bëhet vonë, unë dua të fitojë Kosova, të fitojë ky vend që ka nevoj për përparim. Kënaqësi është për mua kur unë shkoj në një vend dhe rreth misionit tim trensmetojnë pesë apo gjashtë kanale televizive dhe e përcjellin mesazhin tim tek ai popull. Unë shkoj nëpër ministri të punëve të jashtme dhe qaj hallet e Kovoës dhe mësoj se përse nuk na pranojnë, çka duhet të bëjmë që të na pranojnë dhe kur do të ndodh ajo…

Presheva Jonë: Nëpër sa vende keni fluturuar, keni lobura deri tani z.Berisha ?

PILOTI BERISHA: Kam udhëtuar në mbi 50 shtete si në Meksikë, Guatemalë, El Salvador, Honduras, Nikaragua, Kostarika, Panama, në secilin prej shteteve të Amerikës Jugore dhe secilin prej shteteve të Karaibeve

Presheva Jonë: Z.Berisha, a mendoni se është më me vlerë që të përqendrohemi më tepër në njohje, lobim se në luftë për karrige në këto kohëra të vështira për Kosovën?

PILOTI BERISHA: Ne një gjë duhet ta kemi të qarë, duhet ta harrojmë atë se dikush do të vijë e të na rregullojë problemet e hallet tona në shtëpinë tonë, ka ardhur koha që ne t’i marrim mbi supet tona përgjegjësit shtetndërtuese të shkojmë nëpër vendet të cilat nuk na kanë njohur dhe t’i themi se ne e kemi hallin pse nuk na e pranoni shtetin.

Presheva Jonë: Gjatë udhëtimit tuaj kemi pasur me veti edhe një preshevar dhe për “një buke a dhanun”, siq thonë, ju kishin shpëtuar nga goja e balenave në oqenait pacifik..mund të na flisni për ket rast ?

PILOTI BERISHA: Zoti gazetar a nuk patët tjertër pyetje a  ? (thotë duke qeshur pilot) ne deshëm ta harrojmë at trishtim e ju po na përkujtoni….Po kam udhëtuar bashk me një preshevar, ai ka qenë Durim Elezi ai i cili më ka shoqëruar prej New Yorkut deri në Zvicërr, dhe tek sa isha me të kishim një problem të madh, na u prish alternatori në Islandë, kjo pjesë prodhon rrymë elektrike për gjithë aeroplanin dhe për dy orë të plota kemi fluturuar me energji të baterisë pasi që e kemi pasur të fortë, megjithatë mund të kishte ndodhur edhe ajo më e keqja. Durimi nuk e ka ditur se çka po sillet nëpër kokën time.

Presheva Jonë: Z.Berisha, Urimi i juaj për Vitine  Ri dhe kur aeroplani juaj do të aterojë në Preshevë ?

PILOTI BERISHA: Ndoshta për momentin jo në Preshvë, për shkqe të njohura siq e dini, por për Preshvën do të fluturoj që nesër. Nëse është e mundur dhe më kërkohet një gjë e tillë, por jo vetëm në Preshevë, nëse populli kërkon nga unë që të shkoj në mes të Beogradit unë jam i gatshëm të shkoj edhe atje.. (thotë kështu duke qeshur James Berisha)….Urime, urime dhe me fat Vitin e Ri Presheve jonë, motra dhe vëllezër nga Kosova Lindore..Unë jam James Berisha nga fshati Brestovc, komuna e Rahovecit sinonim i rrushti të Kosovës. Pas pushimit të fesatave të fundi vitit unë momentalisht jam në mison me aeroplanin tim në kërkim të miqve, për njohjen e shtetit të Kosovës… nesër me ketë mison të lobimit do të vazhdoj pse jo edhe për ribashkimin e Kosovës Lindore me Kosovën qendrore..

* * * *  * * * *  * ** * * *

VENI RE !

Në një letër dëruar redaksisë së agjencisë sonë “Presheva Jonë” ekipi nga kabineti i pilotit tonë shqiptarë James Berisha ndër tjera thuhet se “i drejtohemi, qeverisë dhe autoriteteve të  Kosovës, të gjithë subjekteve politike dhe apolitike në atdhe jashtë, apo degëve e nëdegëve në diasporë asociacioneve e insitucioneve tjera  fetare shqiptare në perendim, afaristëve e biznismenë, që ta ndihmojmë vëllaun tonë, sepse ka shumë nevojë për të vazhduar punën misonin e tij për lobimin në favor të njohjes së shetit më të ri në vropë, Kosovën dhe kjio pa miqë nuk bëhet…”

Për të interesuarit që dëshirojnë të kontribuojnë misonit të pilotit të pavarësisë së Kosovës, mund të ndihmojnë në këtë konto:

IBAN CH2004835141135830000 ose përmes thirrjes suaj në tel prej 10 sfr thirrja. 0900001020″

SHPËRNDAJE