Presheva ka “prdhuar” krijues te shumte jo vetme nga letërsia por edhe artiste, piktore te njohur te kalibirt te Ismet Jonuzit nga Rahovica apo Mal Myrtes. Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ka zbulkuar edhe nje piktor tejter, me renome evropiane. R. Van Ladomerský eshte ky piktori nga Presheva i cioli sot jeotn dhe verpon ne Slovaki

Agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se Rad Van Ladomerský ka lindur në Presevë,  aktualisht ai jeton dhe punon në Shaamorín te Slovakisë. Në punën e tij ai fokusohet kryesisht në artit pop dhe artit naiv. Në vitin 2016 ka pasur një ekspozitë solo e veprave të tij në galerinë e artev duke filluar një shfaqje solo në Institutin për Kulturë e Vojvodinës sllovakëve në Novi Sad në përvjetorin e dhjetë të themelimit të këtij institucioni.

Lajtmotivi i ekspozitës së pikturave karizmatik autori sllovake Van Këshilli Ladomerská është një fenomen social “makthi” si një fiksim mbi aspekte të ndryshme të jetës së përditshme. Ky manifestim i mendimit së artistit u materializuar në një 16-pop veprave të artit që përshkruajnë teknikën e veçantë të kategorive të shumta tematike të fjalës “makthi” me mungesë të përpjekjeve për moralizimet e artistit.

Të mërkurën, më 27 shtator, eshte hapur një ekspozitë e portretit e R. Van Ladomerski, një artist nga Sllovakia me origjine nga Presheva

Image associéeNjë artist nga Sllovakia, i lindur në Preshevë, Rad Van Ladomerski, kryesisht është i angazhuar në pikturë një portret në stilin e artit pop, i cili do t’i paraqitet publikut në Kragujevac, por edhe në art naiv, i cili është një lidhje jashtëzakonisht e pazakontë. Publiku serb u takua vitin e kaluar në Kovaçicë, ku ai shfaqi naiv, sipas ambientit dhe interesave që sundonin në atë vend.

Para Kragujevacit, portretet e Rad Van Ladomerskit shihen nga audienca në Beograd dhe Nish. Përfaqësuesit e Ambasadës së Republikës së Sllovakisë në Beograd, të cilët po organizojnë një mini-turne të këtij artisti në Serbi, do të marrin pjesë në hapjen e ekspozitës së tij në Amigea Konak, në kompleksin e Muzeut Kombëtar.L’image contient peut-être : 4 personnes, personnes souriantes, intérieur

SHPËRNDAJE