syllaasNga  Syle Mujaj, rugovas dhe piktor i njohur në Zvicër

 

Ne nje leter-opionin derguar agjancise se lajmeve “Presheva jonë” nga Syle Mujaj, piktori i njohur nga Lugona e Zvicrës, me origjine nga Rugova, njeherit i borgusor politik shpreh shqetësimet per shitjen e tokave te vendlindjes se tij. Pe rekte skandal, ai ka drejtuar gishtin kah qeveria e PDKLDK-së , pikrisht kah Hashimi dhe Isa duke paralajmeruar ata te heqin dore nga lojrat e ndyta me sllavët, duke i sygjerua qe te kene kujdes me tokat shqiptare, se ndryshe ju han dreqi!

“Popull i dashtun pistat e dyshimit ishin e mbeten te kopilët pro serb apo serbo sllav si rastii SHISHES se Martinovičit ne byth, rasti i Lokalit PANDA kur u vra rinia serbe nga gjeneralu serb qe faji te ju mbes shqiptaresh, apo rasti i nxjerrjes se syve ne ikonat e Kishes se Graçanices etj, etj… Ku do pushtat tanë pushtetar nga humbja katastrofale e oardjeshmeeee karshi apo nga parlanrnti i popullit Shih po mundohen te ja hudhin fajin shih sofres tonë te dashur qytetare e kombetare parlamentit te Kosovës duke shpifur se duke ngrën bukë po e nxirrka shqiptari pistoleten e po e qelluaka pjatën e vetë ????? Duhet urgjentisht akteret kryesor te nënshkrimit kriminal qe i shitën tokat tona te japin dorëheqje apo te varën ne litar /konop/ afër parlamentit tonë te dashtun e këta janë: Hashim Broja Tači, Isa Mustafai e Skender Hyseni E kompania vakabondeske e murat Mehes…. Pra ketu gjindet krimi edhe me zollë ne parlamentin tonë pasha bukën pogaçe …. FAKTET JANË KRYENEQE QE KËTA PERSONA DUHET TE HIQEN sa më shpejt aq më mirë ne interesin e parlamentit popullit dhe mbarë Republikes tonë Me respekt popullit – parlamentit e mbarë familjesh te goditura nga tradhetia qe po nga këta vakabond pushtetar u a morën tokat private e shoqerore te Kosovës, Shpifja për komunitetin Rugovas merr përgjegjesi por edhe kërkon qe rasti te zbulohet e akterët e cekur më lart te dalin para gjygjit te popullit.” thuhet ne fund te letres se piktorit  tone te njohur Syle Mujaja  nga Lugono i cili u dergj ne burgjet serbe dhe u desht te ike në Zvicër ne kohen e Miloshevciti, mu per ate toke shqiptare  sylaaa

SHPËRNDAJE