kosoossSulmohet  Ndërtesa e Parlamentit  me eksploziv (“Le bâtiment du Parlement attaqué à l’explosif“) Shpërthimi ndodhi të enjten në mbrëmje dhe nuk ka viktima, ka raportuar televizonet nderkombëtare.

Parlamenti i Kosovës ishte në shënjestër nga një raketë në natën e enjte në kryeqytetin Prishtinë. Nuk ka pasur viktima. Në mëngjes, qeveria e Kosovës ka kërkuar anëtarëve të ratifikojë një marrëveshje të kufirit me Malin e Zi, raprotiar Eronews, sikur edhe televizonet tjera botërore, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”
Paraqitur si kusht për qasje pa viza në zonën Shengen, marrëveshja e kufirit është kritikuar nga opozita për shkak se ajo merr për të shitur pjesë të territorit.

Një mjet shpërthyes është hedhur në parlamentin e Kosovës në Prishtinë të enjten, njoftoi një oficer policie në vend. Nuk ka asnjë viktimë.

Mediat kosovare kanë raportuar se dy burra në një motor hapën zjarr me një raketë raketë duke kaluar në afërsi të ndërtesës së Parlamentit. Megjithatë, policia nuk ka konfirmuar këto detaje.

Parlamenti është e vendosur në qendër të kryeqytetit, Prishtinës, pranë selisë së qeverisë. Një njësi speciale e policisë mbyllur zonën përreth godinën e kuvendit, njoftoi një dëshmitar.

Gjatë dhjetë muajve të fundit, gjendja e 1.8 milionë banorë ka parë tensionet në rritje në mes të partive politike. Deputetët e opozitës kanë përdorur gaz lotsjellës brenda Parlamentit disa herë për të protestuar kundër marrëveshjes me Serbinë. Negociuar nën kujdesin e Bashkimit Evropian, ai i jep më shumë autonomi për krahinat me shumicë serbe. Përleshjet midis mbështetësve të opozitës dhe forcave të sigurisë shpërthyen disa herë gjatë të njëjtës periudhë.

Kosova shpalli pavarësinë nga Serbia në vitin 2008. Beogradi ka megjithatë nuk njihen.

Të enjten në mëngjes, qeveria e Kosovës ka kërkuar nga deputetët e parlamentit për të ratifikuar një marrëveshje kufitare me Malin e Zi, në të cilin opozita denoncon një caktim prej rreth 8.000 hektarë tokë në fqinjin e malazez në Kosovë.

SHPËRNDAJE