ujkrrraa1111Prijësi i protestave anti-qeveritare në Ukrainë, Arseniy Yatsenyuk është zgjedhur të mërkurën mbrëma për të drejtuar qeverinë e shtetit të kapluar nga kriza. !eshtë ky në njeri i afër i ish-kyreminsitres ukainase Yulia Imoshenkos i cili Lideri në 15 nëntorin e vitit të kaluar nuk është lejuar të takohet me burg me ish Kryeministren Yulia Timoshenko, rapotn agjencia elajemeve “Presheva jonë” nga Kiev-i

Yatsenyuk do të mbaj postin e kryeministrit deri në zgjedhjet presidenciale të 15 majit .Emërimi i tij është bëri i ditur para dhjetëra mijëra njerëzve bë Sheshin e Pavarësisë në Meydan në Kiev . Nominimimi i tij më pas do të dërgohet të enjten për votim në parlament.

Ky shesh ka qenë epiqendër e protestave që zgjatën për tre muaj pandërprerë, dhe që kulminuan me përmbysjen e presidentit Viktor Yanukovych, dhe kabinetit të tij qeveritar. Shefi Meydan në kiv ku ishte përgjakur nga policia dhe mercenarër rus të drejtuar nga diktatori në ikje Yaunkovich tashme njihet jo vëtm në Ukrainë por edhe ne botë si shesh i rezistencës dhe revolucionit.

SHPËRNDAJE