Preshevë, 5 mars -Për viziten e presidenti shqiptar Bujar Nishanit javën e ardhshme ne Bujanoc dhe Preshevë pothujase pergatitjet jane ne perfundim e sipër. Sikur shqiptaret po ashtu edhe serbet jane përgatitur mobilizuar qe kjo vizite historike e presdenti shqiptar te kaloj si eshte më se miri.

Keshtu ka sigurar edhe Ministri i Brendshëm Nebojsha Stefanoviq i cli sot ka foilur para gazetareve  per  vizitën e z.Bujar Nishanit ne Bujanoc dhe Preshevë te marten e ardhshme i cili  shpreson se vizita ne fjalë do të kaloj pa incidente dhe provokime, njfton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Stefanoviq u tha gazetarëve në Beograd se Serbia është një punë që nuk lejon tensionet që mund të kërcënojnë sigurinë e qytetarëve. dh se jane marrur gjitha masat per ptitjen e njeriut te pare te vendit tonë fqinjë.

“Ne do të përpiqemi qe të kalojë sa me mirë këtë vizitë. Për ne, kur vjen një mysafir, nuk lejojme qe askush ta keqprdor, pa vrasje, pa ngacmime mysafirët tanë. Ata të ndjehen të mirëpritur dhe të sigurt në vendin tonë”, ka shtuar Stefanovic

Presidenti shqiptar Bujar Nishani do të vizitojë Preshevën Bujanocin dhe më 7 mars, me ftesë të qeverive lokale lokale.

SHPËRNDAJE