hoxhamamaPjesa e dytë e verës së vitit 1999 ishte koha kur nisi së zbatuari marrëveshja për demilitarizimin e UÇK-së.

Por vetëm pak vite më parë nga atëherë, në fakt ishte situatë krejtësisht tjetër. Pasi serbet ja vun dryrin xhamisë, Hoxha kapi pushken e shkoi në luftë per ta cliruar Kosoven. pa vatan ska as iman!

 

Xhamia e shiptareve ne Kosovë e shoshitur nga plumbat dhe granatat e  cetnikeve serbe

xhammamaGrupacione vullnetarësh kishin nisur organizimin për armatim, për t’u kurorëzuar më pas edhe me themelimin e Ushtrisë që do të luftonte agresorin e atëhershëm.

Që të ndodhte kjo, pos organizimit të kujdesshëm, nevojitej edhe sakrificë e madhe, gjë të cilën u detyrua ta bëj edhe Imami i xhamisë së Burojës, Avdyl Krasniqi. Pasi serbet ja vun dryrin xhamisë, Hoxha kapi pushken e shkoi në luftë. Serbet ne Kosove jo vetem s embxllen xhamit, por edhe bene kerdi duke bere rrafsh me toke shume xhami.xhamiaas

 

SHPËRNDAJE