mustttMushtisht, 28 qershor  –Shkurtja dhe Shyhretja: Dje Mushtishtit e sot  i këndojme Preshevës së okupuar.  Urojme nga zemra dite me te mira neser per Kosoven Lindore! Këngëtaret e njohura te muzikës folklorike dhe popullore shqiptare Shkurte Fejza dhe Shyhrte Behluli  te cilat  qe gati nje gjysem shekulli (50 vjet)  nga Mushishti i kndeojne vendlindjes,  Presheves, Kosoves dhe shqiptarever nuk kane mundur te qendrojne indiferent ndaj ngjerjeve te fundit ne Mushtisht dhe Kosove.

 

Shkurte Fejza e Shyhrete Behluli: Pa kerkuar falje, jo ne Mushtisht ata qe deshen te na e djegin edhe këngën!

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” shprehet e shqetësuar me dhunën e përdorur nga ana e Policisë se Republikës se Kosovës ndaj demonstruesve në fshatin Mushtishtë të Suharekës, me rastin e tentimit të vizitës në këtë fshat nga ana e një grupi serbësh. “Ne, edhe me parë kemi shprehur shqetësimin tonë për rikthimin në këtë fshat të atyre serbëve që sipas  banorëve vendas kanë kryer krime në këtë rajon, andaj e ripërsërisim qëndrimin tonë se në Kosovë nuk kanë vend ata që kanë kryer gjenocid kundër shqiptarëve të Kosovës”, kane thene Lidhja e Historianëve të Kosovës.

 

Lidhur me Mushtishtin kane reaguar edhe dy yjet, këngëtaret e njohura te muzikës popullore shqiptare Shkurte Fejza dhe Shyhrte Behluli. ” Ne nuk flasim per politike por i kendojme lirise, kombit dhe popullit tone nga Mushtishi deri ne Presheven tone. Megjithate,  pa kerkuar falje, jo ne Mushtisht, ne vendin e krimit,  ata qe deshen te na e djegin shpresat edhe këngën!

 

Shkurtja dhe Shyhretja: Pse nuk po i ktheni shqiptarët në Veri apo ne Medvegje, por serbët në Mushtisht?!

kane phuar per agjencine  e lajemeve “Persheva Jonë” dy kengetaret tona te medhaja te kombit tone Shkurte Fejza dhe Shyhrte Behluli

Ndersa rreth Presheves, Kosoves Lindore Shyhrete Behluli ne fund te kesaj bisede ka phuar se “sa here qe vizitoj  Preshevën cudi me shtohen te rrahurat e zemres per ate pjese te kombit tone ne Kosoven Lindore te lene pas dore fatkeqesisht nga politikajt tane.  Kam qenë kohë disa here atje, por jo tash se fundit pe rshkak rrethanve. Mund të them se kam mallë për ato vende si për Preshevën ashtu edhe për Bujanocin e Medvegjën e ishalla vjen ajo ditë kur prap do të jemi bashkë  të mos identifikohemi më si Luginë e Preshevës,por të jemi një së bashku. “Pse nuk po i ktheni shqiptarët në veri, por serbët në Mushtisht!” ka thne Shkurtja.

Sikur Shyhretja ashtu edhe Fejza ne fund për “Presheva jonë” kane pohuar se  “sot i këndoj Luginës së Preshevës së okupuar ne distance, nesër ishalla do t’i këndojme atje ne Presheve,  bashkimit me Kosovën…”mushturrgff

SHPËRNDAJE