Kandidatët për kryetarë të komunave në zgjedhjet e ardhshme lokale në Kosovë dhe Lista Serbe kanë marrë mbështetjen e plotë të Presidentit Aleksandar Vuçiq, tha kryetari i kësaj partie, Goran Rakiç, pas një takimi të jashtëzakonshëm me Presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, sot në Beograd.

Rakic ​​tha se sot ata i kërkuan Vuçiqit mbështetje ekonomike për serbët në Kosovë, dhe se kjo do të vendoset në takimin e ardhshëm, pra në 10 ditë:

“Sot i kërkuam presidentit fonde ekonomike, dhe në 10 ditët e ardhshme ne do të ketë një takim tjetër me Vuçiqin, ku çdo serb do të mbështetet ekonomikisht financiarisht “. Rakic ​​shpjegoi se këtë herë nuk është vetëm një ndihmë e njëhershme.

“Kur them të mbështetur ekonomikisht, nuk kam parasysh ndihmën e njëhershme, por çdo serb që jeton në Kosovë i cili është pa të ardhura të përhershme do të mbështetet,” shpjegoi ai.

 

Zgjedhjet lokale në Kosovë janë planifikuar për 17 tetor.

“Zyra për KIM”: Shkelje e marrëveshjes për energjinë dhe drejtësinë Kujtojmë që anëtarët e kryesisë së Listës Serbe u takuan sot në Beograd me Presidentin e Serbisë, në mesin e të cilëve ishte edhe nënkryetari i kësaj partie, Milan Radoiçiq, si dhe kandidatë për kryetarë të komunave për zgjedhjet e ardhshme lokale në Kosovë.

Ndërkohë, Zyra për Kosovën dhe Metohinë njoftoi se përfaqësuesit e Listës Serbe në Beograd sot e njoftuan Presidentin për shkeljen e marrëveshjes nga Prishtina në lidhje me çështjet e energjisë dhe drejtësisë.

Në deklaratë thuhet se ata gjithashtu shprehën shqetësim për, siç deklaruan nga kjo Zyrë, njoftimin nga Prishtina për heqjen e targave, si dhe për kërcënimet e futjes së reciprocitetit ndaj popullit serb.

Sipas mediave, duke iu referuar shpalljes së kryesisë, Vuçiç bisedoi sot me drejtuesit e Listës Serbe për shkeljen e Marrëveshjes së Brukselit, veçanërisht përmes prizmit të aktgjykimit kundër Ivan Todosijeviqit.

Deklarata gjithashtu konfirmon se Presidenti Vuçiq premtoi të merrte parasysh mundësitë për ndihmë shtesë financiare dhe se ai do të mbante një takim tjetër me përfaqësuesit politikë dhe institucionalë të popullit serb nga Kosova dhe Metohia në ditët në vijim.

Kur nuk ka dialog, ka probleme në terren Temat e takimit të sotëm, siç tha ai, përveç gjendjes ekonomike, ishin edhe situata politike dhe e sigurisë, si dhe dialogu që po zhvillohet në Bruksel.

Kur bëhet fjalë për dialogun, gjegjësisht gjetjen e një zgjidhjeje kompromisi me Prishtinën, Rakic ​​vlerëson se pyetja është se sa e sinqertë është pala tjetër. Megjithatë, ai tha se ka marrë garanci nga Vuçiqi se do të vazhdojë të luftojë për dialog, sepse “kur nuk ka dialog, ka probleme në terren”.

“Pyetja është se sa e sinqertë është pala tjetër në gjithë këtë, por ne kemi marrë garanci dhe siguri të prera nga Presidenti Vuçiq se ai do të vazhdojë të luftojë për njerëzit në Kosovë dhe Metohi dhe se do të vazhdojë të luftojë për dialog, sepse kur nuk ka dialog mbi problemet në terren, prona serbe po sulmohet, kishat po sulmohen dhe serbët sulmohen fizikisht sepse ata janë vetëm serbë, “tha ai.

SHPËRNDAJE