Preshevë, 25 prill  -Këtë javë, avionët ushtarakë të Brigadës së 98-të Ajrore të Forcave të Armatosura Serbe do të fluturojnë përsëri mbi Luginene Preshevës, eshte konfirmuar sot në komandën e kësaj njësie ushtarake.Pas rrezimit të nje avioni luftarak, Serbia serish “fiskullture” ne kufi me Kosoven me aeroplan mbi qiellin e Lugines se Preshevës nga 25-27 prillll, njoftot agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Trajnimi do të zhvillohet në orët e paradites dhe pasdites deri në orën 19:00.

Fluturimet e avionëve ushtarakë nga qielli i jugut të Serbisë janë bërë më të shpeshta në javët e fundit.

Në fund të marsit, katër aeroplanë luftarakë kaluan zonën e Preshevës në një fluturim të ulët të shpërthimit, gjë që e shqetësoi pjesën e popullsine ne keto vendbanime shqiptare. Pas flutuirmeve te fundit me aeroplaneve luftarak mbi pézllazete e shtpive ne Preshevë ku pati shqetesime dhe reagime te ashpra nga KKSH dhe banoret, jane konsideruar si provokimeve dhe kercnime ku Serbia po demonsotron forcen qytetareve te Lugines dhe Kosovës.

 

 

SHPËRNDAJE