Résultat de recherche d'images pour "bilal erdogan novom pazaru"

Me Bilal Erdogan-djali i presidentit të Turqisë, pos me autoritet e Sanxhakut si me kryetarin e Këshillit Kombëtar të Boshnjakëve Dr Sulejman Ugljanin dhe kryetarin e Novi Pazarit- Nihat Bishevac takoi edhe kryterin i KKSH-së dr.Shukri Ymeri si dhe lidere e perfaqesues nga Lugina e Preshevës. Mu ne diten e kesaj vizite e te birit te Erdoganit mbi qiellin e Serbisë jane pare aeroplane luftarak, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Bilal Erdogan pirtet si president dhe hero në Novi Pazar: Unë dhe babai im i përkasin këtyre trevare

Ceremonia e hapjes së ekspozitës së gjuajtjes me hark tradicionale filloi një vizitë në djalit të presidentit Bilal Erdogan i Turqisë Novi Pazarit në qytet për të qëndruar dy ditë. Me Bilal Erdogan-djalin e presidentit të Turqisë, pos me autoritet e Sanxhakut si me kryetarin e Këshillit Kombëtar të Boshnjakëve Dr Sulejman Ugljanin dhe kryetarin e Novi Pazarit- Nihat Bishevac takoi edhe kryterin i KKSH-së dr.Shukri Ymeri si dhe lidere e perfaqesues nga Lugina e Preshevës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Ceremonia zyrtare u hap ekspozita tradicionale e gjuajtjes me hark “Kemankes”, e cila u ndoq nga një prej themeluesve të Archery Club “Kemenkeš” të Bilal Erdogan, Ambasadori i Republikës së Turqisë Tanju Bilgic, president i Archery Waqf dhe deputet në Parlamentin e Republikës së Turqisë, Hajdar Ali Yildiz, kryetar i BNF-së Sulejman Ugljanin dhe Novi Pazar kryebashkiaku Nihat Bishevac.

Kryetari i Këshillit Kombëtar Boshnjak, Sulejman Ugljanin ka shprehur nderimin e tij të madh dhe lumturi e cila është e organizuar si një hapje e madhe kulturore e ngjarjes në Novi Pazar, duke shtuar se kjo është një nga mënyrat për të forcuar lidhjet boshnjakë dhe turq, por edhe për të forcuar ekonomike, politike, apo kulturore dhe lidhje midis Serbisë dhe Turqisë.

Ndersa kyretari i KKSH-së Shukri Yemeri ka felnederuar Turqine si nje anetare e NATO-s dhe aleta e SHBA-ve per rolin e saj ne stablietin ne ballkan. Njkohedsisht dr.Ymeir ka fldneruar angazhimin dhe ndihmat e Turqise per Lugine e Preshevës, simdos ne kohene ramaznit per skamnoret.

Kryebashkiaku i Novi Pazar, Nihat Bishevac, tha se shqipztaret, boshnjakët ishin një urë midis Ballkanit dhe Turqisë, por gjithashtu një garantues i marrëdhënieve të mira mes popjve liridashes dhje te paqes.

“Ne jemi bij të një qytetërimi të madh, mbante një hark dhe shigjeta tregon ndarje dhe vlerësimin e një qytetërimi. Me misionin e madh që kemi për të forcuar Turqinë në të gjitha segmentet e saj, një nga objektivat e rëndësishme është për të forcuar dashuri dhe dashuri që na lidh. Kumton për ju të gjithë selamet e Presidentit të Turqisë, Recep Tayyip Erdogan me një mesazh të rëndësishëm për të rinjtë, por të gjithë të tjerët duhet të forcojë rrënjët tona, sepse vetëm atëherë mund të mbajë një kulturë të përbashkët dhe traditën që na lidh me  shekuj. Unë dhe babai im i përkasin këtyre trevare..”- thas ne fund Erdogan.

SHPËRNDAJE