blickkckc“Të nderuar motra dhe vëllezër nga Zvicra. Gjatë tanë javës së ardhshme gazeta Blick do jetë në gjuhën shqipe. Ngjarjet më aktuale të Kombëtares shqiptare- çdo ditë në gjuhën tuaj!”, shkruante në botimin e sotëm gazeta më vizituar zvicerane, megjithatë urimit i bashkangjitej flamuri me yll, që ishte i përdorur nga komunistët e Enver Hoxhës. “Falemnderit gazetës zvicerane “Blick” per gjuhen shqip, por jo edhe për flamurin komunist..”  ka shkruar agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra, ka transmetuar gazeta zvicerane “20Minuten.ch”

20Minuten.ch: Der Fehler ist auch den albanischen Zeitungen nicht entgangen. So schreibt«Presheva Jone»: «Für die auf Albanisch verfassten Zeilen wird sich die albanische Gemeinschaft dankbar zeigen, nicht aber für den Stern. Dieser hat Unzufriedenheit und heftige Reaktionen ausgelöst.»

Komenti në fjalë është marrë si lajm në median tjetër zvicerane 20min.ch, kur citon – Nga 1992 nuk përdoret më ai flamur. Përveç komentuesve të shumtë, lëshimi nuk ka kaluar pa u vërejtur edhe nga gazeta më e madhe shqiptare «Bota Sot», e cila ka reaguar, «Gazeta zvicerane ‹Blick› do ju informojë juve në gjuhën shqipe dhe vendos flamurin me yllin komunist.»

 

Gazeta zvicerane Blick përmes “Presheva jonë” kërkon falje shqiptarëve

Rreth ketij “flamuri me ylli” publikuar sot ne te perdithsmen zvicerane edhe koleget nga redaksia Blick e kane pranauar gabimin, duke këruar falje permes agjencis e sel aljemeev “Presheva jonë”, sipas te cileve ka qenë nje gje pa dashje, lapsus.

“Me fotot e flamurit të vjetër shqiptar, është bërë një gabim që duhej evituar,” ka thënë zëdhënësi i blick.ch, Edi Estermann, për 20 Minuten, përcjell botasot.info. “Ne do botojmë një shkrim faljeje në botimin e së martës.”

“Publikimi i nje teskti ne gjuhen  shqipe shoqeruar me nje flamuri shiptar  me ylli mbi e dine se nuk ehste prtur nder ju shipaztret, por ka qane padashje dhe lapsus. Prandja edhe kekroj e flaje nga lexuesit  ejuaj dhe kominitetin shqiptare ne Zvcer e jashte..” ka thëne për “Presheva jonë”  redaktorja e gazetes Blick kolegia Natasha Varisco.

 

Lidhur me këte agjencia e lajemeve “Presheva jonë” ne Zvicer  ka shkruar nje shkrim me nje titull: Falemnderit gazetës zvicerane “Blick” per gjuhen shqip, por jo edhe për flamurin komunist. Sikur per agjencinë  e lajmeve “Persheva jonë” ashtu edhe per ambasadorin shiptar ne Bern liri  Gjoni “nje gabim teknik ne një gazetë, ne ekte rast ne “Blick”  nuk mund te luhase marëdheniet e mira shqiptaro -zvicerane.

SHPËRNDAJE