Siq kemi njoftuar me ne diten e xhuma Gjykata Themelore e Prishtinës e ka shpallur të pafajshëm në të tri akuzat ish-imamin e Xhamisë së Madhe, Shefqet Krasniqin.

Imami akuzohej “për shtytje për terrorizëm, nxitje të urrejtjes dhe shmangie nga tatimi”.

Ndërkohë, përveç mediave vendore, përcjellë nga agjencia kombëtare “Presheva Jonë”, një lajm i tillë ka zënë vend edhe në media prestigjioze boterore si ne Reutres, AP apo  nga  “The Washington Post”. (Résultat de recherche d'images pour "“The Washington Post”"“Pristina court judge Beqir Kaludra on Friday said judges had found “not enough evidence” to prove that Shefqet Krasniqi was involved in terror or had used hate speech. They also acquitted him of tax evasion.“) ka shrkuar dke ju rferuar agjencise prestigjioze amerikane Associated Press. Në artikullin e vet, ky medium shkruan se një gjykatë e Kosovës ka liruar një imam mysliman të akuzave për terrori dhe gjuhë urrejtjeje.

Po sipas mediumit, gjyqtarët kishin gjetur “prova jo të mjaftueshme” për të provuar se Shefqet Krasniqi ishte i përfshirë në terror ose kishte përdorur gjuhën e urrejtjes.

“Ata gjithashtu e shfajësuan atë për evazion fiskal”, shkruan mediumi në fjalë.

 

Urime nga kater anet e shqiptarise, madhe dhe nga te huajt

Ndërkohë, “The Washington Post” shton ne vazhdim se Krasniqi u akuzua për interpretimin e Kur’anit tek besimtarët e tij në vitet 2013-2014, duke përdorur

rrjete sociale dhe burime të tjera informacioni dhe duke u bërë thirrje atyre të bashkohen me grupet ekstremiste në Siri dhe Irak. The Washington Post thekson se Kosova, “me 1.8 milion popullsinë e saj kryesisht myslimane, ka qenë një burim i madh i luftëtarëve të huaj, me 350 grupe të grupeve ekstremiste në Siri dhe Irak. Autoritetet kanë thënë se rreth 180 prej qytetarëve të vendit janë akoma aktiv atje”.

Dr.Shefqet Krasniqi ne bisede e fundit mpër agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ishte shprehur ne nje kongres ne Zvicer se “shqiptarët janë shembull i tolerancës ndërfetare në Zvicër dhe Evropë”. Sipas imam Krasniqit “nëse do te ekzistonte një Çmim Nobel për tolerancë ndërfetare, ai duhet ti jepet shqiptareve në Ballkan, sepse padyshim këtë e meritojnë…”

Dijetari me renome botërore prof.dr Shefqet Krasniqi pas lirmit i ka thene mediave ne Prishtinë se ishte “viktime e thashethemeve dhe islamofobise, por drejtesia nese sot jo, herdo kurdo del, siq u deshmua me rastin tim..” Pas lrimit te imamit te njohur te Prishtines dr. Krasniqit mesohet se atij po i vijne urime nga kater anet e shqiptarise, madhe edhe nga te huajt..

Image result for Shefqet Krasniqi

SHPËRNDAJE