Preshevë, 2 maj  –Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues,  neser deh pasneser do te gjendet në  Preshevë, Bujanoci dhe Medvegjë, ku do të takohet me perfaqesesit e pushtetit lokal si dhe kryetarët e tri komunave.  Mesohet se Stankovic do te takoj te gjithe lideret shqiptare dhe serbe te Lugines edhe ate ndaras, por jo edhe kryetarin e KKSH-së Jonuz Mulsiu, i cili duket se  eshte i zenë me takime tejar ne qeverine e Kosovës, ka mesuar agjencia e lajmeve “Persheva jonë”

 

Agjencia e lajemve “Persheva jonë” ka mesuar se vizita dhe takimet e komesarit te qeverise serbe ne Luginene Preshevës dr. Zoran Stankvic me liderët shiptare dhe serbe vec vec, nderlidhen rreth situates aktuale ne rajon,  pas vlimeve politike ne Maqedoni,  deklaratave  te Jonuz Musliut per bashkim te Krahines se Preshevës me Kosovë si dhe zhvillime tjera ekonomike dhe sociale.

Takimi nis se pari ne Preshevë, ku Ardita Sinani, kryetare e Preshevës e cila do t’i raportoj shefi te trupit kooridunues te qverise serbe dr.Zoran Stankovic për situtan aktuale ne Preshevë. Kurse në or 15 orë n e zyrtat e  e TK ne Bujanoc Stankoviç do të takohet vetme me udhëheqësit e komunave serbe në Preshevë dhe Bujanoc. Ndersa te ensrmen, dirten e nejte  në ora 9 trupa Stankvic vazdon takimet me Kryetarin e komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi. Kurse ne oet e pasdites shefi i TK për PBM do te vizitoj Medvegjën, ku do te takohet me  Nebojsha Arsic, kyretra komune .

SHPËRNDAJE