Preshevë, 2 maj  -Ministri i Mbrojtjes Zoran Djordjevic i shoqëruar nga zëvendës komandanti i shatbit Gjeneral major Slavoljub Janicijevic kanme zhvilluiar nje  vizitë policinë e përbashkët dhe forcat ushtarake të dislokuara ne Luginën e Preshevës  për të mbrojtur kufirin shtetëror me Maqedoninë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Turneu i ushatarakëve serbe nisi në “Cakanovc” në afërsi të Preshevës, ku komandant i forcave të përbashkëta të ushtrisë dhe policisë gjeneral brigade Dejan Jankovic informoi ministrin e mbrojtjes se situata në të gjithë sektorët në zonën e përgjegjësisë së Forcave të Bashkuara të rregullt dhe me sukses të ekzekutuar të gjitha detyrat e planifikuara.

Jankovic tha se që nga fillimi i angazhimit të saj të këtyre forcave me sukses penguar më shumë se 21.000 emigrantë për të kaluar ilegalisht kufirin shtetëror dhe 140 kontrabandistë u kap.

Sikur shefi te TK Zoran Stankovic edhe ushtarakë te larte te armates sebe sot ne Luginen e Preshevës thanë se  “Situata e sigurisë është nen kontroll dhe e qëndrueshme dhe për momentin nuk kanë ndonjë indikacion se ka një kërcënim për sigurinë dhe pronën e qytetarëve tanë, të cilat nuk do të thotë se ushtria, policia dhe agjencitë e tjera të sigurisë nuk mund të monitorojnë situatën..”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Ne vazhdimisht të monitorojë situatën dhe në përputhje me rrethanat, të rregulluar angazhimin e forcave tona, ne fund tha Gjorgjeviq.

Pas një turneu të kufirit shtetëror me Maqedoninë, ministri Gjorgjeviqi dhe kolegët e tij kanë vizituar anëtarët e Ushtrisë së Serbisë në bazë të “Jug” ne Dobrosin te Bujanocit ish bazen e SHP te UCPMB-së

SHPËRNDAJE