Gjenevë, 21 qershor  -Ashtu siq ishte pralajmeruar Papa Françesku sot ka bere nje vizite njditeshe ne Gjenevë i cili u prit nga presidenti i konfederates helvetike Alain Berset. Papa u taku edhe me shfine diplomacise zvceraneIgnazio Cassis dhe me Presidenti i Këshillit të Shtetit të Gjenevës Pierre Maudet, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra e cila percolli viziten e Papes ne Gjenevë.

Papa, në Gjenevë para amses tha se  “vetëm së bashku, mund të ecim mirë”

Në fund të ditës, Papa mbajti një meshë para 30,000 njerezve në Palexpo. Ata erdhën kryesisht nga Zvicra franceze, Italia dhe Franca. N epritejte ksihet edhe qindra shqiptare me flamuj kombëtar dhe  te Kosoves.

Gjatë vizitës së Atit të Shenjtë në Gjenevë, në qendër të vëmendjes ishin temat e paqes dhe tema e refugjatëve.  Herën e parë në 1982 në Gjenevë, me rastin e një udhëtimi jozyrtar në ftesë. Për gjashtë ditë, nga 12 deri në 17 korrik 1984, Gjon Pali II bëri një vizitë zyrtare. Papa në Zvicër në vitin 1984, pesëmbëdhjetë vjet pas vizitës së Pali VI në Gjenevë, Zvicra përsëri mirëpret një papë. Papa, polak kishte një vizitë e kishte bere një vizite edhe ne qershor të vitit 2004 në Bernë.

– Papa Francis u largua nga Gjeneva të enjten pas një vizite historike në qytetin e Kalvinit.

 

 

SHPËRNDAJE