Résultat de recherche d'images pour "pacolli cassis"Berne, 22 qershor (Nefail Maliqi) -Shefi i diplomacise zvicerane Ignazio Cassis ka takuar sot ne kyrewqytzetin helevbtik ne Berne, ministrin e Punëve të Jashtme të Kosovës, Behgjet Pacolli me rastin e një vizite zyrtare pune në Lugano, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

 

Cassis: stabiliteti dhe zhvillimi i Ballkanit Perëndimor ështe i rëndësishëm për Zvicrën

Të dy zyrtarët diskutuan marrëdhëniet dypalëshe midis Zvicrës dhe Kosovës dhe situatën në rajonin e Ballkanit gjatë bisedimeve të tyre.

Z. Cassis, shef i Departamentit Federal të Punëve të Jashtme (DFAE), homologun e tij kosovare ka takuar në Lugano. Dhjetë vjet pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës dhe njohjen e saj dhjetë ditë më vonë nga Zvicra, z Cassis theksoi se marrëdhëniet mes Zvicrës dhe Kosovës janë të mira, e karakterizuar nga lidhje të ngushta të njeriut për shkak të diasporës së madhe Kosovë (rreth 200,000 njerëz).

Agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” nga Zvicra ka mesuar se gjatë takimit Cassis-Pacolli, të dy zyrtarët diskutuan gjendjen aktuale në Kosovë dhe zhvillimin e marrëdhënieve midis dy vendeve gjatë dekadës së fundit. Z. Cassis në veçanti rikujtoi pritjet e Zvicrës lidhur me përparimin e mëtejshëm që duhet bërë në Kosovë në luftën kundër korrupsionit dhe në favor të sundimit të ligjit. Ai gjithashtu përmendi nënshkrimin në 8 qershor të një marrëveshjeje të sigurimeve shoqërore midis Zvicrës dhe Kosovës. Ai theksoi më tej përkushtimin e Konfederatës nga viti 1999, si në sektorin civil, kontirbujtrin  e ushtareve zviceran te Swisscoy-it, si pjesë  KFOR-it.

Cassis dhe Pacolli diskutuan gjithashtu gjendjen e marrëdhënieve midis Serbisë dhe Kosovës. Kreu i DFAE theksoi nevojën për dialog midis Beogradit dhe Prishtinës me qëllim të normalizimit të marrëdhënieve ndërmjet dy palëve. Ai gjithashtu kujtoi se stabiliteti dhe zhvillimi i Ballkanit Perëndimor ështe i rëndësishëm për Zvicrën.

SHPËRNDAJE