Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara do të shyqrtojë më 14 maj raportin tremujor të Sekretarit të Përgjithshëm Ban Ki-moon mbi zhvillimet në Kosovë, kane njoftuar zyrtaret e OKB-së agjenci e lajmeve “Presheva Jonë”

KS, gjithashtu, do të dëgjojë vlerësimet e përfaqësuesve të Kosovës, të Serbisë, dhe të vendeve anëtare.

Siq kemi njftuar shefi i OKB-së Antonio Guterres pershendet marrëveshjen per demarkacionin. Ne raport shefi i OKB-së ka folur edhe per situaten aktuale en qverisjen e kryeministrit Ramush Haradinajt, sipas te cilet marrëvdhëniet e diktve te fundit mes Prishtines dhe Beogradit nuk jane te lavdueshme.

Per keto rapoprte dhe ngecjen e provesin te dialgut ter Brukselit mes Kosove sdhe serbise ka shprehur shqteimet e tij edhe shefiu i OKB-së Guterres ne bisedne e fundit për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” duke theksuar se “Unë nuk jam i kënaqur asesi me zhvillimet e fundit ne Kosovë, sidomos me ngecjen e dialogur mes Kosovës dhe Serbisë. Unë do të doja të shoh një progres shumë më të madhe. Mesazhi im për autoritetet e Beogradit dhe Prishtinës është e qartë që palët të zbatojnë marrëveshjet e nënshkruar së fundmi. Unë shumë shoh tjetër alternativë e as perspektivë për rajonin pos vazhdimit të dialogut që vendeve do t’i garantohet paqes dhe stabilitet..”

Seanca e ardhshme e KS te OKB-së qe do t emabhet me 14 maj sipa agejncise s elajemeev “Presheva Jonë” do te jete me e nxehta deri tash ne KS te OKB-së, sepse Ivica Dacic do te kete perballe Bexhet Pacollin me te ciliv vazhdnimisht ka pasur mosapjtime, ferkime dhe polemika. Tham do te kete debat te nxehte me 14 maj ne KS te OKB-së ngase pala kosovare do te paraqes nje ser kerkesash para Keshillit te Sigurimit nga themelimi i Ushtrise deri tek anetaresi i Kosoves ne OKB si dhe avanmin e te drejtave te shqiptareve ne Luginen e Preshevës, me te nejat te drejta sikur ato te serbev ne Kosovë

SHPËRNDAJE