OVL  e UÇPMB-së uron të gjithë shqiptarët me rastin e 28 Nëntorit

Organizata e veteraneve te luftes se UCPMB-se ka urua të gjithë shqiptaret ku do qe jane due kosideruar se 28 nentori eshte nje date emblematike ne memorien e kombit tone por duke potencuar se qe festa e 100 vjeorit te pavarise se shqiprise te na gjeje ne nje shtet te vetem shqiptar.

Të gjithë shqiptarëve kudo që janë, në të gjitha pjesët e botës: Gëzuar Festat e Nëntorit,   28 Nëntorin – Ditën e Flamurit Kombëtar, ditëlindjen e komandantit legjendar Adem Jashari dhe paraqitjen e parë publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, daljen në skenë të UÇPMB-së në ZO-Preshevës.

 

SHTTK: Urim me rastin e 28 Nëntorit Ditës së Flamurit

Shoqata per Trashegimi dhe Krijimtari Kulturore e Lugines se Presheves ne Presheve, te gjithe Shqiptareve te Lugines se Presheves, ne Shqiperi, ne Kosove, Ne Maqedoni e ne diaspore i uron 28 Nentorin-Diten e Flamurit dhe Diten e Pavaresise se Shqiperise me deshire qe te gjithe Shqiptaret te jetojne dhe veprojne sebashku per nje bashkim kombetar ne Europen e Bashkuar, e cila duhet te jete qellim themelor i çdo Shqiptari ne te gjitha trojet shqiptare.

Shoqata uron 28 Nentorin anetarsise dhe te gjithe simpatizanteve e vullnetareve te saj qe sebashku ta kalojne me shendet, te mira dhe te bashkuar Festen e Madhe, Flamurin e Ismail Qemalit, me te gjithe te afermit, miqet, dashamiret, shoket dhe me te gjithe Shqiptaret  anekend te trojeve shqiptare.

Festa e Dites se Flamurit eshte Feste e madhe e Shqipetarise, andaj edhe te bashkuar dhe me nje veprim te perbashket te te gjithe Shqiptareve ne Lugine te arrijme te gezojme te drejtat individuale dhe kolektive qe na takojne ne arsim, kulture, informim dhe ne te drejten e perdorimit te lire te Flamurit e simboleve te tjera shqiptare deri ne bashkimin e te Gjithe Shqiptareve ne Europen e Bashkuar. Vetem keshtu do ta arrijme prosperitet dhe progres ne çdo lemi te jetes, pa idhrime, pa nderskojca, pa interese partiake, pa interesa politike pa interesa individuale, por te ngrejme larte interesat kolektive dhe ato te perbashketat.

Ideali i Shqiptareve te Lugines eshte i qarte, drejt e te bashkuar ne Europen e bashkuar.

 

GEZUAR 28 NENTORI-DITA E FLAMURIT DHE DITA E PAVARESISE SE SHQIPERISE.

 

Xhemaledin Salihu, kryetar i Shoqates per Trashegimidhe Krijimtari Kulturore ne Presheve

 

LPD: Urim me rastin e 28 Nëntorit Ditës së Flamurit

Lëvizja e Progresit Demokratik, me rastin e 98 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë, ua uron gjithë shqiptarëve Ditën e Flamurit Kombëtar.

Megjithëse rajoni i Luginës së Preshevës edhe më tej vazhdon të mbetet një vend me probleme politike rreth mosrregullimit me ligj të përdorimit të lirë të simboleve kombëtare, LPD kërkon që këto festa kaq të dashura për shqiptarët, të kremtohen me dinjitet dhe unitet.

 

Për shqiptarët e Luginës së Preshevës, kjo festë le të jetë një bashkim rreth simbolit tonë kombëtar, i cili na ka bashkuar në luftë dhe paqe, le të na bashkoj edhe në të ardhmen rreth realizimit të aspiratave tona kombëtare, për të cilat u angazhuan dëshmorët e të gjitha kohëve.

 

Urime 28 Nëntori dita e Pavarësisë së Shqipërisë. Gëzuar Dita e Flamurit Kombëtar!

 

NGA KRYESIA E LPD-së

Jonuz Musliu – kryetar,

njëherit edhe kryetar i Kuvendit  komunal në Bujanoc

 

 

BDL: Urim me rastin e 28 Nëntorit Ditës së Flamurit

Bashkimi Demokratik i Luginës të gjithë shqiptarëve ku do qe gjinden Brenda dhe jasht trojeve etnike ua uron 28 nëntorin Ditën e Falmurit Kombëtar shqiptarë, duke shpresuar që 100 vjetori I dites se flamurit,vitin tjeter edhe te ne ne Lugine te jete dite feste si ne te gjitha trojet tjera Shqiptare.e jo mo te protestojm per perdorim te lire te flamurite tone kombëtar Bashkimi Demokratik i Lugines deshirone qe festa e 28 nendorit ë jetë diete unifikimi për të gjithë shqiptarët kudo qe jane

Edhe nje her urime dhe gëzuar dita e flamurit dhe pavarësisë së Shqipërisë gjith Shqiptarve.

P
reshevë,
27.11.2011

SHPËRNDAJE