Résultat de recherche d'images pour "Lamberto Zannier presheva jone lugina"

Pas promovimin e fjalorit shqip-serbisht në shkollën fillore “Naim Fraseri” në Bujanoc Komisioneri i Lartë i OSBE-së për Pakicat Kombëtare, Lamberto Zanier, sot serish ka qendruar ne Bujanoc. Ai i shoqesurra nga  ambasdori i OSBE-së në Serbi Andrea Orizio gjatë qedsmrimit ne Luginene Preshevës kane takuan edhe studentët e fakultetit ekonomik të Suboticës dega në Bujanoc, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Zanieri: Serbia te hap vende te reja pune në Luginen e Preshevës për ta dnalur eksodin nga keto rajone 

Përfaqësues të OSBE-së takime në Bujanoc edhe për arsimin shqipI pyetur per dialogun mers Beogradit dhe Prishtnës Komisioneri i Lartë i OSBE-së për Pakicat Kombëtare, Lamberto Zanier per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” êshe pergjigjur qarte se “s’ka alternative tjeter mes Kosovës dhe Serbisë pos vazhdimit te dialogut ne Bruksel me shprese qe te angazhohen palet më me përkushtim ne hapjen e perspektivave te reja drejte BE-së. Vec kesaj pala kosovare dhe serbe duhet te pershpejtoje me precesin e dialogut ne Beograd,  duke rrespektuar dhe zbatuar marreveshjet sidomos me levizjen e lire, njohjen e diplomave etj..”

“Kosova ka shënan progres, posh duihet te perqnderohet me shume ne hapjen e vendeve te lira pune, te angazhohet me shume ne luften kunder krimit te organizuar dhe korrupcioni me qëllim të përmasimit të imazhit të Kosovës qe do t’i hapte rruge të me tutjeme te integrimeve evopiane dhe ndërkombëtarë. Nese këto pika qe thash, sigurisht edhe migracioni, ikja e qytetarëve nga vendi do te reduktohet. Kjo vlene edhe per qeverine e Beogradit. Serbia te hap vende te reja pune në Luginen e Preshevës për ta dnalur eksodin nga keto rajone ”, ka deklaruar Sekretari i përgjithshëm i OSBE-së Zannieri  ne fillim te bisedës për « Presheva Jonë »

Ky “Mini-Fjalori ” i incuar dhe ndihmuar nga Zyra e Komisionerit të Lartë të OSBE-së për Pakicat Kombëtare dhe Zyra e Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, eshte pegatitur ne bashkëpunim me një ekip ekspertësh nga Presheva, Tirana, Beograd dhe Prishtina. Zanier u tha studentëve shqiptarë dhe serbe se ai është i lumtur qe gjendet sot ne mes tyre te cilet jkedotje dhe bahskpunojne per tge mire te shopqrsie, të vendit te tyre ku jetotjne. Sipas tij “Serbia dhe Kosova te marrin Zvicrën shembull për tolerancë dhe demokracinë”

SHPËRNDAJE