Preshevë, 12 mars Shefi i Misionit të OSBE-së në Kosovë, ambasadori Jan Bratu, ka thëne  sot  per mediat serbe, se kjo orgnaizate evropiane esht ee gatshme te orginizoje zgjedhjes serbe ne Koaovë. dihet nëse qytetarët e Kosovës të kenë shtetësinë e Serbisë do të mund të votojnë për Presidentin e Republikës së Serbisë në zgjedhjet e caktuara për 2 prill, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Serbia do t’i mbajë zgjedhjet në 90 për qind të territorit të Kosovës

Amabsadori Bretu ne vazhhdi ka  kujtuar se disa herë e OSBE-së deri më tani ka ndihmuar teknikisht në organizimin e zgjedhjeve serbe në Kosovë.

Komisioni Zgjedhor i Serbisë ka marrë vendim që në zgjedhjet presidenciale të 2 prillit t’i hapë 90 për qind të vendvotimeve në Kosovë. Është vendosur që jashtë shtetit të Serbisë të hapen 53 pika votimi, në 32 vende

“Ne e bëmë atë tri herë: 2012, 2014 dhe 2016. Kjo është diçka që kërkohet prej nesh. Ekziston një shpresë se ne do të, siç kemi bërë në të kaluarën, për të lehtësuar procesin e mbledhjes së votave në zgjedhjet presidenciale të Serbisë, pasi që Beogradi ka kërkuar atë prej nesh përsëri, ” tha Bortu

Sipas tij, vendimi nëse do të votojnë për Presidentin e Serbisë të jenë të aktivizuara dhe në vitin 2017 do të jetë i njohur shumë shpejt.

Në të njëjtin program, Amabsadori Bretu  foli edhe per Asociacionin e Komunave Serbe (AKS) të cilat ai tha se ishte shumë e rëndësishme për komunitetin serb në Kosovë. Sipas tij, Misioni i OSBE-së në Kosovë është i gatshëm të organizojë votimin, vendimi së shpejti.

SHPËRNDAJE