Medvegjë, 17 prill  -Zyrtarët e Medvegjës fillojnë të mësojnë gjuhën shqipe, ky lajm vjen sot pas nje ser vizitash te zyrtareve te OSBE-së ne Medvegjë si dhe takimeve dhe bisedave te znj.Leme Xhema, nenkryetare te komunes me zyrtare nderkombetare ne Beograd dhe Medvegjë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

OSBE do të mbështesë trajnimin e gjuhës shqipe për punonjësit e vetëqeverisjes lokale në Medvegjë dhe do të nisë në shtator, u arrit dakord në takimin e djeshëm në zyrën e kryetarit Nebojsha Arsic me kreun e Zyrës së OSBE-së.

Koordinatori i OSBE-së në Bujanoc, Jacommo Bosisio, me udhëheqjen e komunës, diskutoi zhvillimet aktuale, gjendjen aktuale dhe hapat e mëtejshëm drejt përmirësimit të kushteve të jetesës në këtë komunë.

Pjesëmarrësit në bisedë morën gjithashtu bashkëpunëtorët e presidentit, zëvendës presidentin Goran Ivanoviç, presidentin e OSBE Medvedja Millisav Miletiç dhe ndihmësin e presidentit Lemja Dema

SHPËRNDAJE