Grupi prej 11 perosnash nga Franca ishin viktimë një orteku të madh të dëborës në Valais të Zvicrës. nga 11 perosna 4 kane vdekur, një i zhdukur dhe 6 të plagosur, është bilanci i kësj tragjedie që ndodhi sot në orët e pasditës.

Bourg-St-Pierre (VS), 26 mars/AIK-Presheva Jonë

Një grup prej 11 personash turistësh nga Franca pasi kishin kaluar tunelin St.Bernard orteku (l’avalanche/der Lawine) i madh prej bore në Bourg-St-Pierre (VS) i merr me vete. Nga 11 persona sa kishte kapur vaga e kësaj dëbore të madhe, 4 prej tyre kanë vdekur, 1 është i humbur dhe 6 janë të plagusur. Të plagosurit jane dërguar menjëherë me helikopter në CHUV të Lausannës.

SHPËRNDAJE