Pse OKB dr.Rugoven e njihte për president shteti, kurse Thacin si përfaqesues? (Secrtary-General Meets with President of Kosovo dr.Rugova / SC UNO: Hachim Thaçi, Representative of the Kosovo authorities)

 

Preshevë, 24 dhjetor -Mediat kosovare diteve te fundit ishin kurreshtare te dinin pse ne seancen e fundit te KS te OKB-së presidentit te Kosovës Hashim Thaci ne pallaken eprezentimit nuk i shkruante Kosovë, por vetëm emri i tij ?! Kurse kolegut te tij serb Aleksander Vuicic i shkruante “Serbia”?!

Pse OKB dr.Rugoven e njihte për president shteti, kurse Thacin si përfaqesues? (“SC UNO: Hachim Thaçi, Representative of the Kosovo authorities”)

Ky detaj i kishte rene ny sy edhe ambasadorit rus në Serbi, Alexander Chepurin i cili  ka komentuar në Twitter Këshillit të Sigurimit të OKB mbi Ushtrinë e Kosovës.

“Ne kemi vërejtur se Aleksandar Vuçiq u shfaq me tabelën “Serbia”, si dhe përfaqësues të Këshillit të Sigurimit të OKB-së (Rusi, Kinë, SHBA, etj.) ndërsa Hashim Thaçi – pranë tabelës kishte të shkruar “Hashim Thaqi” ka shkruar Chepurin.

Gjurmeve te ketij lajmi agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka kontaktuar zyrtare te OKB-së. Ata kane shpjeguar qarte se Hashim Thacim nuk e njohim për president, thjesht nje përpaqesues nga Prishtina. Sikur Hshim Thaci ashtu edhe Vlora Citaku ne OKB jane prezentuar jo si president apo ambasadore qe del se ata kane folur ne emër te vet, e jo ne emer te Kosovës. Kurse, Rugova sa here vizitonte OKB-së apo zartare te ksaj organiate tajonina te e qunain presdienti Kosovës. (“Secrtary-General Meets with President of Kosovo. Secretary-General Kofi Annan (right) meets with Ibrahim Rugova, President of Kosovo.”)

“Ne KS të OKB-së hyjne apo edhe flasin njerez nga vendet edhe qe sjane anetare te organizates sonë. Mbishkrimi i perosnaliteve folese ne keto pallakata i vehet vetem vendeve anetare ne OKB-së” ka thënë zyrtari OKB-së për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” due shtuar se OKB nuk e njeh Thacin si president, Kosova ne punimet e KS te OKB-së merre pjese nen obrellen e UNMIK-ut. Do shtuar se Përkudne rkerkeses se amabadopres se Thacit ne Amerike Vlora Citakut drejtuar OKB-së per te takuar shefi e kesja organizate bndferkombetare, nje ekrkse e tille eshte refuzuar sio ne Asambale e fundit të Pergjithshme te OKB-së ashtu edhe ne seancen e fundit ne KS te OKB-së?! qe del sikur kjo organizate din dicka me shumë se ne, qe e mban ne distance, dhe eshte bere aq “alegjike” te takoj Thacin ?!

Paraqitja e presidentit në seancën e fundit të KS të OKB-së u prezantua në mënyra të ndryshme nga analistë shqiptarë. Sidoqoftë për qytetarët e Preshevës Hashim Thaçi në OKB nuk tha asgjë të re, përveç do shifrave të njohur jo vetëm për Serbinë por edhe për komunitetin ndërkombëtar.

Nga Thaci ishte pritur më shumë. Ai dukët së harroi akuzat ndaj Vucicit apo Serbisë për gjenocid, që nuk i tha dje në OKB, apo harroi ti drejtohet kolegut të tij Vucic, që t’i kërkoi popullit të Kosovës falje për krimë, masakra ë dhunimin ë 20.000 kosovarëve dhe për gjitha ato të zezë që ja ka bërë Serbia?!

Rugova ishte edhe ndër personalitetet e para shqiptare që kishte vizituar OKB-në i pritur si president i Kosovës nga shefi i OKB-së 

Annan vizitoi Shqipërinë në ditët e vështira të vitit 1999 ku vizitoi kampet e refugjatëve kosovarë ne Kukës. Kurse Kosoven me 19 qershor 2012 ishte kjo je vizite e pare e nje sekretari te pergjithshëm te OKB-së në Kosovë, vizite kjo e cila nuk u mirëprit nga serbet e as nga ruset. Anna atebote u mirëprit nga i pritur nga nikoqiri dhe presidenti historik dr.Ibrahim Rugova dhe shefi u UNMIK-ut Bernard Kouchner, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Dr.Rugova ishje persponliteiotm i pare dhe i vetem qe njihej nga OKB dhe nderkombetaret is president i Kosovës (“Représentant spécial du Secrétaire général au Kosovo (le « RSSG »), Søren Jessen-Petersen, de l’ancien commandant de la Force du Kosovo (la « KFOR »), le général Klaus Reinhardt, et du Président du Kosovo, Ibrahim Rugova”) ka shkruar agzetari i agjencise se lajmeve  “Presheva Jonë” nga OKB

Ish-Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuarapër Kofi Anna ne bisede me gazetarit e “Presheva Jonë” duke folur për personalitetine  Rugoves ne vazhdim ka phuar se  ” ju shiptaret duhet t’i thuani Thenks Rugovës dhe Amerikës qe ju cliruan dhe qe sot e gezoni ket liri..” (“Le Secrétaire général a appris avec une grande tristesse le décès du Président du Kosovo, Ibrahim Rugova.  Il partage la douleur du peuple du Kosovo et transmet ses plus sincères condoléances à la famille du défunt.”)

 

SHPËRNDAJE