kosoosshhhNew York, 1 korrik  -Kur OKB konteston Kosoven si shtet, natyrisht edhe mekanizmat e saj nuk e “kontestojnë” por nuk e njohin  shtetësinë e Kosovës, rnadja  edhe Kosova vazhdon ty shkruhet me: Kosovo*. Ky lajm nuk eshte i ri për zyrtaret e OKB-së dhe eshtë dicka krejt normale, sepse kjo fusnote (ylli) e shoqeron gjithnje Kosovën qe nga viti 2008, kane pohuar sot zyrtaret e OKB-së

 

Pse OKB  Rugoven e quante president e Thaci jo ?!“.

rugggokSe  OKB kur mund te mënjanojë funsoten nga emri i Kosovës dhe ka gjasa per anterësimin e esaj, zyrtari i OKB-së ne vazhdim eshte pergjigjuar se “Fusnota i heqet Kosoves ate dite kur të bëhet anëtare. Anetaresii i Koosves mund te ndhe nje dite OKB. pse jo,  por Prishtina një gjë të tille ende se ka kerkuar e as nuk ka aplikuar..”

 

Sipas zyrtarëve të OKB-së, Hashim Thaci  në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkauara ishte shoqëruese e shefit të UNMIK-ut në Kosovë z.Farid Zarif. Në tavoline nuk shkruante, Kosovë (sic cilësohet Nikolic, Serbi) por thjesht “Hashim Thaci”. Kështu citon sot agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” teksa shtron pyetjen nëse Thaci prezantoi veten apo Kosovën në këtë seancë ?!

Në kohën e presidentit historik të Kosovës Ibrahim Rugova Kosova jo që nuk ishte anëtare e OKB-së por as e njohur ndërkombëtarisht kishte zhvilluar takime me zyrtare të lartë të OKB-së (me Kofi Annan, shefin e NATO-s Solanën) por në gjithë këto takime në OKB dhe NATO nga zyrtarët e këtyre organizatave botërore ishin shënuar dhe konsideruar si takime zyrtare. Vizita e Rugovës në OKB, jo vetëm se ishte shënuar si takim zyrtar por edhe pati jehonë të madhe në mediat botëtore.

 

Sipas zyrtarëve të KB edhe nëse bëhet një kërkese e tillë ky proces mund të zgjas se paku pesë a dhjetë vite.

 

Ai ka folur edhe rreth asaj se çfarë mendon për dialogun dhe takimet e liderëve kosovarë me ata serbë në Bruksel.

“Nuk ka alternativë tjetër për avancimin e zhvillimeve në Kosovë dhe Serbi për pos  dialogut ne Brksel të prira nga BE-ja. Ky proces domodo duhet vazduar  i cili eshte ne favor te paqes dhe satbilitetit ne rajon.. ”, ka deklaruar Martin Nesirky, zëdhënës i sekretarit të Përgjithshëm të OKB, Ban Ki-Moon për agjencine e lajmeve “Presheva jonë

 

E ndërsa Ban Ki-Moon shënon takime zyrtare dhe me këngëtarin e Gangam Style, atëherë dicka nuk shkon me Kosovën, ose më saktë me drejtuesit e saj. Duhet të korerigjohet dhe  kthehet imazhi dhe strategjia e diplomacisë kosovare ne arenën ndërkombëtare.kosoossdfgg

SHPËRNDAJE