drrrr11Preshevë, 1 korrik  -“Zemra për fëmijët” është fondacon i nderrmaru nga “Blic Foundation” aksioni ky  i njohur ne rajon me nje ser aktivitesh due ndihmuar  Shëndetësine, ku se fundit kane prezantuar një metodë të re të trajhtimit te  foshnjeve për te pasur femije te shendoshë, të  sigurt dhe të lumtur.

Në Serbi çdo vit linidn ng 60.000 fëmijë dhe më shumë se 300 foshnje jane  me dëmtime të dëgjimit.

Maternitetit në Preshevë dite  e sa vie po profesiomnalizoihet dhe po paiset me teknologji me moderne te sotisikuar. Keshtu sot Maternieti i Presheves , reparti i ORL eshte pasuruar me nje aparat mjft te persour dhe te envojshme (neonatale) qe kontrollon, shqyrton te dëgjuarit tek bebet.  Një donacion te tille me vlere nga Biljana Vrane ka pranuar sot Shefi i maternitetit, Dr. Driton Mustafa, njofton agjendcia  e lajmeve “Presheva jonë”

Dr Mustafa tha se shumë banorë të Preshevës kane mbështetur aksionin “Zemer per fëmijët”

“Sot unë jam shumë i lumtur të jetë një maternitetit në Preshevë marrë këtë aparat me vlerë për seancën e shqyrtimit në të sapolindur. Maternitetit në Preshevë filloi të funksionojë vitin e kaluar. Në spitalin tonë të lindjes në vit lindin rreth 100 bebe. Falënderoj “Blic Foundation” dhe të gjithë njerëzit e vullnetit të mirë të cilët kanë kontribuar për të përmirësuar cilësinë e shërbimeve tona shëndetësore. Pediatër tani do të jetë në gjendje për të gjitha foshnjat, përveç pikëpamjeve të tjera mund ta kontrolloni dëgjimin dhe në vend ndërprerjeve të mundshme të motit. Shpresoj që ‘Blic Fondacioni “kanë një të ardhme në aktivitete të ngjashme humanitare dhe unë jam i bindur se ata do të vazhdojnë të kenë përkrahjen e qytetarëve të Preshevës ” tha Dr. Mustafa.

SHPËRNDAJE