besiana-kadareNew Yrok/Gjenevë, 30 qershor/UN (Nefail Maliqi)  -Organizata e Kombeve të Bashkuara sot behet me dy masadore shiptare., qe për zili sigurisht ja kane vendet tjera botërore, sidomos ato perreth vendit tone Shqiperisë. Pas znj Filloreta Kodra nga vititi 2012 (7 dhjetor) vjen ambasadore e re  ne OKB znj. Besiana Kadare, vajza e shkrimtarit tonë, e cila sot ka paraqit letrat kredenciale Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Ban Ki -Moon , njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Ambasadorja e Shqipërisë në Organizatën e Kombeteve të Bashkuara, e ka marrë detyrën e re në OKB – New York, mbas largimit të Ambasdorit Ferit Hoxha.

Zyrtret e OKB-së i kane deklaruar sot agejncise lajmeve “Presheva jonë” se dy femra ambasadore në organizaten me te madhe botërore ne OKB ehste nje laj i mire jo vetme për sqhieprine por edhe per ne si organizate nderkombëtare. Pra  kjo eshe dicka me shume suksese dhe integrim, shembull ky qe duhet te ndjekin edhe vende tjera boterore nga Shqiperia kur te flasim per emancipimi e femres ne shoqëri dhe arenen nderkombëtare..”

okbalbbZnj Filloreta Kodra nga vititi 2012 (7 dhjetor) eshte ambsadore e Shqipërisë në OKB.  Mundë të thuhet se sivjet Vlora me 100-vjetorin e pavarsisë  i jep një dhuratë diplomacisë shqiptare dhe Shqipërisë  një ambasadore, për herë të parë një femër (që nga 14 dhjteori i viti 1955, kur Shqipëria është bërë anëtare e kësaj organizate ndërkombëtare) me diplomaten e re  znj.Kodra e cila është nga Vlora, njofton agjencia informative kombëtare « Presheva Jonë » nga Kombet e Bashkuara në Gjenevë. Dhe tash pas pese vitesh Shqiperia behet me dy ambasadore ne OKB-së me vajzen e shkrimtarit tone te madh (Isamjl) znj. Besiana Kadare.

Zn.Kodra është pasardhëse e ambasadorit të deritanishëm shqiptarë Sejdi Qerimaj, dhe tash me amabssdren e ydte shiptare ne OKB Besdioana kadare mbesim me shprese se ato do kontruojnë me të madhe jo vetem integrimeve dhe procesve demokratike të Shqiprisë në OKB e Zvicër por edhe  lobmit dhe  snsibilizimit të cështjes së Kosovës dhe asaj të Luginës së Preshevës në organizmat ndërkombëtare.

 

SHPËRNDAJE