shaipkBujanoc, 1 korrik -Kryetari i Komunës së Bujanocit Shaip Kamberi ne nje intervsite për  JUGpress ka shprehur gatishmeirne qe liderve të Lugines per  integrimin e tyre në
Institucionet shtetërore, te  jene pjese e qeverise se re te Serbisë, duke filluar me pjesemarrjen aktive pe rta drejtuar Trupit Koordinues me qellim te avnaicmit t eproceseve ne rajon, trasnmeotn agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

“Para së të gjitha institucioneve të drejtësisë në Preshevë, kufiri lokal ne Vaskince me Maqedoninë, integrimin e shqiptarëve në të gjithë qeverinë publik institucionet e nivelit lokal dhe rajonal, pastaj planin e shtatë-pikësh… Pra, këto janë vetem disa pyetje që kërkojnë një zgjidhje, sidomos në këtë kohë, kur Serbia po përgatitet për të hapur kapitullin 23 në negociatat me BE-në “, shpjegon ne vazhdim Kamberi.

Sipas Kamberit papunesia  dhe probleme të tjera politike që ekzistojnë ne Lujginë, ka bere nje ndikim të drejtpërdrejtë qe të rinjtë po largohen nga këtu nga paprespktiva.

“Ne kemi një shembull. Të rinjtë shqiptarë që nga viti 2007. universitetet e Kosovës pas përfundimit diplomat e tyre nuk njihen, ata presin  e presin edhe pse dialogu në Bruksel ranë dakord per diplomat, por Beogradi dhe Prishtina per këtë çështje deri më tani nuk kane bere asgjë konkrete cka ka prvokuar zhgenjim dhe alrgim nga vendi..” ka phuar z.Kamberi

 

Se si ekomenton  deklaratën e Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama qe tha në Prishtinë se “Kosova dhe Shqipëria jane një tokë, një popull, një ëndërr”  sipas krytarit Shaip Kamberi  “Kryeministri shiptar aty foli per  bashkimin  e shqiptarëve nën çatinë e BE-së, ajo gjithashtu do të thotë se të bashkuar të gjithë qytetarët e rajonit, madje edhe në Ballkan te jem je dite nën çatinë e BE-së ”

Për gjendjen e sigurisë-politike në Bujanoc thotë se qëndrueshme. “Të gjitha raportet që ne të merrni për të konfirmuar, përveç kësaj krize me virusin e kafshëve që janë zbuluar dhe që është e pranishme në Bujanoc. Unë shpresoj se kjo sëmundje nuk do të përhapet shumë dhe kjo do të brenda një kohe të arsyeshme të jetë i mundur ”

 

Se a prer ndryshime ne pushtetin lokal  apo në përbërjen e Këshilli Kombëtar Shqiptar Kamberi thotë: “ne do të shohim. Konsultimet janë bërë me këtë, do të shohim se alternativa më e mirë. Tani për tani ne nuk kemi një marrëveshje të veçantë për këto ndryshimet. Ajo që unë mendoj se është e rëndësishme në këtë pikë është se themeluar bashkëpunim konstruktiv në mes të dy komunave dhe Këshilli Kombëtar, në veçanti rreth çështjeve që janë specifike për shqiptarët jetojnë këtu. “

SHPËRNDAJE