ucpmbLavdi trimave te lirise qe rane për flamur dhe atdhe ! Urime për shume mote vëllezer dhe motra kudo qe jeni urime dhe me fat per shume mote 28 Nëntorin-Diten e Flamurit, me shprsse qe festa e ardhsme t’i presim te bashkuar !

 

Beogradi, nje ditë (28 Nentor) ne vit u len shqiptareve “salamadi” te festojne Diten e Flamurit, kurse 364 dite tjera ju ndalon ?! 

Preshevë, 27 Nentor -Lufta ne Luginen e Preshevës mes forcave shqiptare (UCPMB) dhe  armike (JNA) ne vitin 2000-2001 ku forcat e armatosure te Ushtrise Clirimtare te Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës sipas CNN me  1600 ushtare kishin n’dorë (troje te cliruara) mbi 70 % te visve entike ne Kosaoven Lindore. Per kete demokraci dhe liri qe e filluan e qe sot nuk e kemi u paguan me gjak me nje bilanc tragjik: Me 28 ushtare (deshmore) te rene ne lufte nga radhet tona, dhjetra te plagosur e qindra dëme tjera materiale qe me pas pasuan burgosjet e monuara politike, ndjejjet dhe kercnimet me  biseda informative deri sot. Njashtu edhe forcat tona kishin shkaktuar deme pales armike si ne ushtare ashtu edhe dëme tjera ushtrake, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë” e cila me poshte sjelle nje video nga vija fronti..

ucopmm“Presheva Jonë” nje  agjenci lajmesh e vetme shqiptare ne Kosovën Lindore me emrin  “Presheva Jonë” ka vendosur që me këtë Nentor t’mos prblikoje asnje  urim të liderëve te Lugines së Preshevës për Diten e Flamurit, siq ka shrkuar ajo sot se “Nuk e meritojne, sepse nuk kane bere asgjë, ama asgjë për qyetaret e kesaj toke shqiptare qe sot po kremton 28 Nentorin – Diten e Flamurit, 104 vjetorin e shtetit shqiptar sot e kesaj dite pa shqiptaret e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës.”

Lufta ne Luginen e Preshevës u be per liri e demokraci, per bashkim me Kosoven, për te cilin qëllim rane 28 deshmore. Por qe nga atehere deri sot dmth pas 17 vitesh asgje ne Lujginen e Presheves nuk u realizuar. Kjo ide për te bojkotuar deklatat dhe ujrimet e e liderve të Lugines se Presheves vjen nga ish-komandantet dhe ushtaret e UCPMB-së të cilet i shpëtuar plumbeve te shkaut te cilet sot jetojne ne mierje, ne vraferi t skajshme, te cilet mezi presin Bjaramin apo Ramzaaznin dikur me i dhëne Vitrat apo ndihma nje kolci me “harq” per me kapercye, Bajramin apo nje muaj per t emenjanuar nga skamja, kurse 11 muaj tzejre sersih ne vraferi.. Keta ish-komandant dhe luftare te UCPMB-së jane të zhgenjyer nga këta lideruc se asnje nga qellimet pse u luftua, pse u derdh  gjaku nuk u realizuan nga ata.

 

referdndnd“Une nuk do t’i quaj lidere, por matrapaze politik na mashtrann, na i muaren armet, gjoja per dite më te mira, kurse ne po kalojme dite me  te zeza. Keta lidere nuk zbatuan as realizuan voten e popullit shqiptare ne Lugine ne Referendumin 1-2 mars 1992;  Keta liderë e vunë per marketing dhe lejuan heqjen e lapidarit të UCPMB-së duke i hedhur hije te zeze shqiptareve te Lugines te njohur historikish me tradita kombëtare  dhe patriote te shquar! Keta liderë  i lane fëmijet pa libra, Keta liderë bashke me Prishtinen e Beogpresjjonnnradin  injruan dhe “harruan” Lugine ne dialogun e Brukselit duke i lëne studentët pa diploma; Po keta liderë e lane Luginen pa simbole dhe flamur kombëtar edhe pse shpesh  sidomos  para zgjedhejeve ata premtuan dhe këto vise shqiptare i qujten Kosovë Lindore, por fatkeqesiht aktivtetin e tyre e zhvillojne duke “hanger me dy lugë” siq thonë,  diten ne Preshevë, naten ne Beligrad, pastaj bredhin here ne Kosovë e here në Serbi?!..” thotë për agjencine  e lajmeve “Presheva jonë” komandani i UCPMB-së Shefket Hasani dhe bashkelufterrtët te tij me bazen ushtrake te UPMB-së  në Dobrosin.

 

ucpmbbbSikur t’mos ishte keshtu, sgurisht Lugina e Presheves do t’i kishte punet me mire. Mafton kjo shifer: Shqiptaret në Medvegja dje shumice, sot pakicë?! Keshut eshte ekercnuar edhe Bujanoca..mb mbi 40 per qind te papunë, qe ka rritur autmatiksht krimi e organzuar kontrabdane me emigrant dhe trafiqe tjera..  Mbi 50 mije shqiptarë nga e ashtuqujatura “Serbia Jugore” e banuar me shqiptare qe njihet me emër si Kosovë Lindore, aktualisht ngjenden ne Zvicer, Gjermani, France, Belgjike, Austri dhe vende tjera te BE-së deri ne Amerikë e Australi..

 

Prandaj agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nuk qet  urimet e liderëve te Lugines për Diten e Flamurit. Nuk e meritojne, sepse nuk kane bere asgjë, ama asgjë për qyetaret e kesaj toke shqiptare qe sot po kremton 28 Nentorin – Diten e Flamurit, 104 vjetorin e shtetit shqiptar sot e kesaj dite pa shqiptaret e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës. Pra, agjencia  e lajmeve “Prasheva Jonë” uron nga zemra qyterët shqiptare ne Kosoven Lindore Diten e Flamurit-28 Nentorin qe festat e ardhshme t’i festojme bashkarisht.!  due quar ne vedn amaanetin e luftarve te lire,  atyre djemeve dhe vajzave tona me uniforme ushtarake me mbiskimin UCK dhe UCPMB  qe ranë për liri !… shiko VIDEO-n poshte..lapiddads

 

SHPËRNDAJE