Djokovic ka lindur vetë në Beograd, por i ati i tij është nga Mitrovica dhe ai ka thënë se Kosova ka një vend të veçantë në zemrën e tij. Për këtë lidhje prindore ai duket se dasmën do ta organizojë në Kosovë, njofton agje agjecia informative “Prehseva Jonë”. 

Monte Karlo, 18 shtator/AIK-Presheva Jonë

 

Qifti Jelena-Novak të ciliët jetojnë në Monte Carlo kanë pajlarmëruar dasmën e tyer, por edne pa percaktuar  tadën, as vendin e as muziken. Djokovic ka lindur vetë në Beograd, por i ati i tij është nga Mitrovica dhe ai ka thënë se Kosova ka një vend të veçantë në zemrën e tij. Për këtë lidhje prindore ai duket se dasmën do ta organizojë në Kosovë, njofton agje agjecia informative “Prehseva Jonë”.  Por tash shtrohet pyetja se nusja e teniseri serbë kah do të futet n’Kosovë ? Jelena duhet të kalojë në këmbë ose do të hypin mbi drunjë, barrikadat të hedhura nga vëllezrit e tyre serbë, banda kriminale serbe në Veri. Kjo dasëm nga mediat serbe është kuafilikuar si « dasëm e vitit »

Në mars të vitit 2008 organizatorët e ndeshjes së tenisit të  Novak Djokovic  në Indian Wells i kishin larguar një afishe e shkruar me shkronja të mëdhaja « Kosova është e Sbreisë ». Ai edhe gjatë ndeshjeve dhe deklaratave publike ne televizione ka treguar nacionalizmin serbe, shpesh duke ngatërruar sportin me politiken, cka është kritikuar edhe nga disa  organnizata ndërkombëtare sportive. 

Djokovic, sipas mediave serbe , muajin tjetër do të fejohet me të dashurën e tij Jelena Ristiq në Kosovë. Dëshirën  për një ceremoni të tillë  e ka shprehur  publikishte edhe vet  Djokovici. Pas një ndeshje tenisi me Endi Marej, ai ishte shrpehur se « teniserin skocez Meray të cilin e kam edhe kundërshtar në fushë tenisi dhe mik jashta fushës, në dasëm te »cilin do ta mbajë kah tetori në Kosovë.. » Madje, Andy Murray do tëe jetë kumar i teniserit serbë, kanë shkruar ddsa media perendimore. (« Au point que Andy Murray a été désigné comme le témoin de Djokovic lors de son mariage au Kosovo en octobre prochain. », 05/09/2011 – 10:48)

Dje në Beograd ka  takuar një grup fëmijësh  nga Kosova që jetojnë në Boegdrad, njofton gazeta « Skandale ». Surpriza për fëmijët nga Kosova që jetojnë në Beograd, të organizuar nga NIS dhe nuk ka fund! Numri një në botën e Novak Gjokoviç sot, ata nxjerra buzëqesh përsëri në fytyrat. Ata kaluan momente së bashku në Arenën e Beogradit dhe serbe si ai provoi edhe një herë se ai është dekoruar dhe një zemër e madhe njerëzore.Fëmijët të marrin pjesë në ndeshjet gjysmë-finale, ekipi i Serbisë luan kundër Argjentinës

SHPËRNDAJE