Preshevë, 13 shtator -Burime anonime nga Policia e Kosovës njoftojnë se gjatë ditës së sotme dhe në orët e mbrëmjes, është zhvilluar një operacion i gjerë dhe është gjetur material, në të cilin dëshmohet mbledhja e paligjshme e të dhënave personale për shtetas të Republikës së Kosovës.

 

Arrestime për spiunazh në Republikën e Kosovës

Mësohet se keta “hetues” serbe e shiptar me mbledhjen e të dhënave personale për shtetas të Republikës së Kosovës, e kane realizuar pjesëtarë të strukturave ilegale, të maskuar që punonin “kinse në emër të një organizate humanitare”.

Të dhënat e mbledhura kanë pasur për qellim që nesër të dërgohen në një vend fqinj. Kjo vepër sipas Ligjit cilësohet si “spiunazh armiqësor”.

Porl njësitë speciale të policisë së Kosovës kontrolluan lokalet e organit të përkohshëm të komunës së Pejës dhe arrestuan Moma Daçicin, sekretar i Kryqit të Kuq nga sistemi i Kryqit të Kuq të Serbisë. Dy më shumë sekretarë u sollën më parë, në Graçanicë dhe Dragash.

Policia kishte kapur më parë sekretarët e Kryqit të Kuq të Republikës në Graçanicë dhe Dragash, Sveta Zivicit dhe Zecir Zurapi. Zhivic u arrestua gjithashtu në seancë, ndërsa Zurapi, nga fshati Rapca afër Dragashit, u lirua.

Policia kapi vulat e Kryqit të Kuq në Graçanicë dhe Dragash dhe konfiskoi dokumente për familjet e rrezikuara sociale në të ndaluarit. Gjatë mbrëmjes, policia ishte gjithashtu në ambientet e Koordinatorit të Kryqit të Kuq për Kosovën në pjesën veriore të Mitrovicës.

SHPËRNDAJE