chuvlozaLozanë, 29 qershor  -Një grua shtatzënë dhe foshnja e saj vdiq në spital. Dy hetimet janë hapur, duke përfshirë edhe një për vrasje nga pakujdesia, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nja Zvicra duke ju referuar gazetes “24Heures”

“Është dramatike dhe i pa justifikueshem rasti i vdekjes se kesj nene shtazene e cila shkoi megjith bijen e saj. Ne maternitet tone keto tridhjetë vitet e funditnuk eshte pare e degjuar pare per vdekjen e ndonje nene shtatzene ne spitalet e Lozanses apo te Zvicres.”, rrefejne motrat e spitalit CHUV ne Lozane.

Ky spital  ne Lozane ka pranuar ne meternitet klienten shtatzene Rute De Sousa Hadergjonaj (32) nje gru e re me profesion esteticinee e salloni bukurie e cila vdiq 48 orë më vonë pas Lizea, foshnja se saj.

 

Zymer Hadergjonaj: Kam humbur çdo gjë. Unë as nuk arrijnë të vë këmbë në banesën tonë në Prilly

 

Baba i Lizea, shqiptari Zymer Hadergjonaj (34) rrefen i pikëlluar dhe tronditur  “Kam humbur çdo gjë. Unë as nuk arrijnë të vën këmbë në banesën tonë në Prilly. Gruaja ime qe kisha  gjithashtu ma la një jetime të vogël të një lidhje me te hershm, Elia, 6 vjeç i mbusht në gusht…”

Sipas Zymerit, burrit të saj “ajo shkonte në banjo per çdo pesë minuta. Pasdite vonë, situata degjeneron, kur  mjeket dhe personwli i spitalit e vënë  gruan time ne karrocë për shkak se ajo nuk mund të ecte. Ajo kishte gjak në gojë!.. dhe mezi merrte frymë. Mjekët erdhën me maska, duke thënë: Ne kemi nevojë për të shpëtuar bile  gruan.. dhe aty une kuptova se vajza ime e vogel  Lizea kishte vdekur qe disa herë gjatë ditës une kisha  dëgjuar zemrën e saj duke rrahur!..”

Mjekët nxituan me maska, nuk mund ta shpëtojnë as fëmiiun pas ndërhyrjes cezariane gjashtë orë më vonë. Pas një hetim, ata e kuptuan se origjina e së keqes ishte infekcioni  nga  antibiotikë.

Mjekët u përpoqën për të ringjallur guan shtatzene, por gjithecka ishte tepër vonë. Ajo kishte  vdekur, duke lënë pas burrin e saj dhe vajzën 5-vjeçare nga një marrëdhënie e mëhershme citon “Presheva jonë” gazeten zvicerane “24 herures”

Dy hetimet janë filluar, një i brendshëm në CHUV, tjetri kryesuar nga prokuroria për vrasje nga pakujdesia.

Vdekja e një gruaje 32 vjeçare dhe vajzën e saj për të lindur është ndoshta për shkak të Streptococcus. Por një problem në spital ka përkeqësuar situatën  duke e bere edhe me kritike.

Zymer dëshiron të gjithë të vërtetën në lidhje me vdekjen e gruas së tij. Vëllai i këtij të fundit, ka reagoi shumë ndryshe, me ashper. Ai ka sulmuar emergjencën ne menyre  masive duke shkatërruar ornedi  e paisje duke shkaktuar me  shume prej  10.000 franga zvicerane, para ndërhyrjes së policisë.chuvv

 

SHPËRNDAJE