muhamedddd

Syrian refugee hands in €150,000 he found cleaning out his wardrobe

 

Berlin, 29 qershor  – Muhammed per emdial gjemrna ka dekalruar se  “Ne fillim si cdo njeri kur gjen shume para hamendet. Por, me shkoi mendja tek emri dhe feja ime qe jam musliman dhe Kurani jone thotë se ne nuk duhet të marrë atë që nuk është e jotja”, ztransmtoj agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

 

Muhammed, një student sirian (25 vjet) ka gjetur 1500.00 eurp dhe pa nje pa dy ka doeerzuan ne polci. Policia gjermane e ka bërë “heroi i ditës.”  Muhammed, një 25 refugjate siriane është paraqitur së fundmi në Zyrën e Migracionit Minden (70 km nga Hannover). Ai shpjegoi se ka gjetur ato rastësisht në një sasi brenda një kabinet që e kishte marrë nga një bamirësi, i tha “Die Zeit” (“Ich bin Moslem und im Koran sagen uns Gott, Allah und der Prophet Mohammed, dass wir das Richtige tun sollen und nichts nehmen dürfen, was uns nicht gehört”)

Në një intervistë për një radio lokale, Muhammed ka pranuar se nuk ishte një vendim i lehtë. “Ne fillim si cdo njeri kur gjen shume para hamendet. Por, me shkoi mendja tek emri dhe feja ime qe jam musliman dhe Kurani jone thotë se ne nuk duhet të marrë atë që nuk është e jotja”

Policia u thirr për të ndihmuar për të gjetur pronarin e grumbullojnë. Ndërkohë, mërgimi i ri mund të presin për të marrë 3%, ose 4500 euro. Sipa spolcise ka raste kur njerizt ne Gjermani gjejn et ehoalal disa fishe me pak , por krr si shofin ata qe i kane humbur..

 

SHPËRNDAJE