Bujanoc, 5 qershor –Pronari i ri i TV Bujanocit Zoran Veliçkovic ka thënë se shumica pronarve të i kompanisë mediave u bë aq sa aksionerët mëparshme të marra si “një dhuratë për një dinarë ” dhe që në të njëjtën kohë me këtë televizion mori dhjetë milionë e borxheve dhe detyrime, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

TV Bujanocit aktualisht ka 11 të punësuar

Llogari e këtij telkvizioni është bllokuar, për shkak të faturave të papaguara të telefonave dhe internet.

Veliçkoviç është një nga tre pronarët kryesor te”TV Bujanocit, me 50.1 për qind të aksioneve. Pronarët  tjere të  TV Bujanocit janë Avdirrahim Nuhiu, i cili ka 38.23 për qind të aksioneve dhe i cili është drejtor i kësaj shtëpie mediale, ndërsa 11.7 për qind e aksioneve ka Radomir Stankovic.

TV Bujanocit i cili aktulaisht transmeton vetëm në gjuhën shqipe, sespe redaksia në gjuhën serbe praktikisht nuk ekzistojnë, sepse shumica e gazetarëve të dhomës së lajmeve serbe u largua nga kompania.

Veliçkoviç, i cili është po ashut edhe pronar i TV Vranjë, thotë se në të ardhmen ekziston mundësia e bashkëpunimit ndërmjet dy stacioneve, por se çdo bashkëpunimi mes dy kompanive të ndryshme që do të rregullohet me kontratë.

Televizioni Bujanocit është e regjistruar në Agjencinë e Regjistrimit të Biznesit si një kompani me përgjegjësi të kufizuar, pas ndryshimit të formës ligjore të Ndërmarrjes Publike “Radio Bujanoci” nga 9 mars 2016 , kur shteti sipas ligjit të ri të medias erdhi nga pronësia e medias.

SHPËRNDAJE